J's Racing BB8 49 #1 Публикувано 22 Юни, 2013 Здравейте.Преди 2 дена сложих газово на Д13-ката вървеше един ден и започна да прекъсва,газовото е в гаранция но не ми остава време да отида да го оправят.Имам няколко въпроса.1-Как се отразява спортния филтър на газовото-Като количество въздух и бърка ли го ?2-Напълних бутилката(26 литра-събра 23.)минах 100 километра,светна ми червената лампичка,и като видях отзад на манометъра газта беше почти свършила,заредих пак до горе и събра само 12 литра а показваше,че почти няма.Това нормално ли е защото е още ново и не е ли малко висок разхода,карах горе долу икономично и съм я настъпал 2-3 пъти до 4-5 хиляди оброта.3-Това е най-странното-когато подавам плавно газ след 1200 оборота започва да прекъсва и не може да се изфорсира повече от 1500,но като и дам сичката газ се форсира нормално.Когато огранича въздуха с ръка този проблем се оправя до някъде,но не мога да си обясна въздуха ли и два повече или газта повече/по малко?4-Когато я запаля на газ студена прекъсва и не държи обороти гасне.Всякакви мнения ще са ми от полза Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 22 Юни, 2013 Иди там кадето са я слагали да си оправат мърлютиите а не си троши тука клавиатурата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #3 Отговорено 22 Юни, 2013 Добре а каква е цената на оригиналния филтър защото на два магазина проверих и ми казаха 40лв,за това взех спортен китаиски но нещо не я бива с него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mom4i74 23 #4 Отговорено 23 Юни, 2013 Колега, не каза сьс каква газова си ? ГАзов инжекцион или обикновенна ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #5 Отговорено 23 Юни, 2013 На d13b2 би трябвало да е с карбуратор... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #6 Отговорено 23 Юни, 2013 Кво значение има с ква газова е и кореиска да е досега не съм видял направена да не работи .Филтъра е 24 лева и махни тоя китаец и газ при "маисторите" газаджии . Valio! кат си купиш бисквити 'катеричка' и кат отвориш кутията излизат ли катерички . Така и с евфтиния китаец . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Х.Ставрев 76 #7 Отговорено 23 Юни, 2013 1.Газовата система когато ти е поставяха смукателя беше ли със спортния филтър?2.Не е нормално да ти светка лампата независимо дали е нова или не .3.Пропан бутана след като премине през изпарителя в течно състояние и излезне от него в газово състояние е желателно количеството газ да е в съотношеное въздух -гориво достатъчно да не разсеива навлизащата газ .Поради възможността и да се разрежда прекалено лесно докато е в газово състяние пропан бутана се нуждае от по малко кислород за правилнато съотношение за добро изгаряне,от колкото бензина който е течен 4.Проблема на липсата на плавното форисране идва или от богата смес или от бедна както казах съотношение гориво - въздух Както казаха колегите по-горе ще е добре да ти е центрова монтьора който ти е поставил .А и щом не държи ниски обороти докато е студена значи имаш определено проблем със смукача поне по мое мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #8 Отговорено 23 Юни, 2013 1-не беше си с оригиналния който беше много мръсен и не е сменян от най-малко 2 години(така я взех колата 2 години е стояла),вървеше без проблем после започна да гасне когато изключа от скорост но рядко,после при подаване на газ оборотите падаха до 600 и се вдигаха до 800,това се случваше бързо.Сложих китайския и започна да прекъсва.2-Днес минах 50 км и още не е изгаснала първата лампичка а преди на 50 км изгасваха две от четири.И още нещо.Защо като я обърна на бензин или я паля на бензин върти 5 секунди знам че помпата е механична но някои да ми обясни какво се случва...зимата така ли ще въртя докато запали? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #9 Отговорено 26 Юни, 2013 Днес както си карах изключих от скорост изгасна и тва е.. Отидох да я видят смениха ключа за превключване газ/бензин.До клапана не отивал ток,понастроиха я,прекъсването пак си го има но по малко,казаха да почвам...кабели,свещи глупости. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове