Jump to content
MonsterOOD

Земетресение в Италия

Recommended Posts

Привет колеги,понеже ме подгони параноята, а сега да видим к'во мислите вие. По мой наблюдения каквото е времето в Италия след 3 дена е такова и в нас. Миналата година като стана земетресението в Италия след 3 дена ни разлуля и нас. Надявам се това да не се случи и сега след като днес по обяд Италия беше разлюляна от заметресение с магнитут от 5.1 по рихтер.http://www.emsc-csem.org/Earthquake/Та молим ви се кажете си мнението :)Само да не съм внесъл смут и стрес у вас с тази тема!Поздрави,Мариян

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналия път имах чувството, че ще падне сградата. За първи път чух звука на земята да се тресе. Както си помислих, че "най-силното е преминало" и още веднъж и после пак и незнам колко пъти. Та сега съседите като си затворят по-силно прозорците и ми скача сърдечния ритъм. Ще помоля, ако е възможно, да няма земетресение. Не съм експерт в областа, обаче мисля, че не съществува връзка/зависимост между земетресения в различни райони. Доколкото знам това си е най-непредвидимото бедствие.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предвидимо е!Земетресенията се предвиждат грубо по три показателя:1.Мястото!2.Силата(степента)!3.Времето кога ще се случи е непредсказуемо!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има доста разломни линии тръгващи от Италия и минаващи покрай нас. А освобождаване на напрежението на едно място води до натрупване на друго... ако ни залюлее пак - едва ли ще е съвпадение.

Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не плаши хората! Ако стане отново нещо такова, това ще е абсолютна случайност, но чисто статистически и случайността е събитие :)/>/>Земетресението до Перник, беше от някакъв местен, малко изследван разлом, които не е бил слаган в сметките, ама на...Принципно за София най-опасен е витошкия разлом, който върви от Бояна до Симеоново и има потенциал за земетръс до 7 степен :(/>/> - цикличността му подсказва, че до около 50г ще се размести. Ето инфо: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_(1858.Иначе най-голямото земетресение в България и Европа откакто се води статистика е било Крупнишкото в Кресненското дефиле 1904г. Ето карта със сеизмичните зони у нас и чужбина: http://zemetresenie.comeze.com/quakesОт тук може да следите последните земетресения: http://quakes.globalincidentmap.com/Спокойствието е най-важно, има много повече други варианти за да отпътуваш към вечните ловни полета. Вижте как за любимите ни японци, това е начин на живот, а не са се предали :)/>/>

Редактирано от Player101
Не цитирай предходно мнение!!!
  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля, без паниката. Нашият свързан геотектоничен разлом е анадолския и той за сега е в покой.Тектоникал е Струмишкия, а той се мърда повече от година.Явно, Алпите ще порастнат с няколко см.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...