jikencio 46 #1 Публикувано 2 Май, 2013 (Редактирано) Колеги,Имам едно питане. Тук ми казват, че когато колата има газова уредба, компютъра на колата може да направи по-бедна сместа на бензин, ако примерно колата е настроена да е бедна на газ. Това вярно ли еспоред вас? Това би трябвало да значи, че е възможно да е по-слаба като се кара на бензин от нормалното. Става въпрос за б18ка.Мерси Редактирано 2 Май, 2013 от jikencio Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #2 Отговорено 4 Май, 2013 Ако имаш в предвид, колата да я настроят да е по-бедничка на газ (с газов инжекцион предполагам), то в такъв случай няма как да променят стойностите на бензиновото впръскване. За да ти я обеднят трябва да ти се разрови някой в компютъра на колата. Ако б18-ката е със стоковия си компютър няма от какво да се притесняваш, нито ще обеднее на бензин нито ще върви по-малко от преди на бензин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #3 Отговорено 4 Май, 2013 Мерси много колега. Просто ми се струва, че нещо пак не върви. Оня ден я чаках много време да направи 200 и дори като ги направи почна да заглъхва. Може би се получи от това, че имаше 2 3 литра бензин в нея и явно нещо е смукнала въздух - друго обяснение нямам.Иначе е със стоковия комп. Ще заредя повече бензин тези дни и ще тествам пак. Весели прязници Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #4 Отговорено 4 Май, 2013 В дълбоката резерва с 2-3л гориво в резервоара и даваш газ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #5 Отговорено 4 Май, 2013 Не трябваше, но една мазда 6 ме издразни и трябваше да я наказвам... И я наказах де, въпреки че беше някаква с 2 цафки отзад но незнам с какъв мотор е била Да не отклонявам темата, че това е за друг раздел Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #6 Отговорено 19 Октомври, 2013 Като допълнение към темата исках да споделя нещо, което може и да го знаете, но ако не го може да е полезно. От известно време хондата на бензин трудно палеше, т.е. Веднага палеше но после гаснеше ако не и подам газ. Консултирайки се с разни газаджии, действително се оказа, че има връзка между газовите смеси и бензиновите. Бях я намалил много на газ, което не трябваше да го правя чрез въртене на изпарителя и я карах постоянно на икономичен режим. Незнам дали беше свалила разхода но след 7000 оборота много трудно и ставаше. Та си развих газовата, както си беше преди, покарах я няколко дни и сега на бензин започна да си пали безпроблемно. Преди това чистих iacv уж се беше оправила, но реално съм си внушил и не беше... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #7 Отговорено 19 Октомври, 2013 (Редактирано) В дълбоката резерва с 2-3л гориво в резервоара и даваш газ :lol:/>2-3 литра? плюс центробежни сили...Мислиш ли, че в горивопроводите имаш гориво във вид на течност? Знаеш ли колко гориво е нужно само да ти покрие дъното на резервоара? Ако ти се купуват части докато експериментираш продължавай така Редактирано 19 Октомври, 2013 от pamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #8 Отговорено 19 Октомври, 2013 Вече си я карам само с много бензин 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове