Jump to content
KrasIs7a

Степен на сгъстяване д15

Recommended Posts

Колеги интересува ме каква ми е горе долу степента на сгъстяване,блок д15б2 и глава У8,гарнитура 0.65мм главата е пилната г/д 0.3 - 0.4.Гледам пишат ,че с глава от Z6 идва на 10.6:1 но за моя вариант не намирам нищо.Би трябвало като ми е по малка горивната камера да ми е по голяма степента ама знам ли,един колега тук ме разубеждава ,че с тия ми бутала от б2 не е много сгъстена и ми трябват от 1.6 бутала :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако приемем, че буталата на б2 и б7 са еднакви, по калкулатора излиза, че степента на сгъстяване ти е около 11.4 .НО тука може само да се гадае. Няма формула за изчисляване на степен сгъсяване по компресията в цилиндъра, понеже тя зависи от много фактори.Имайки предвид, че си измерил около 10.6 бара, а калкулатора показва 11.4 има 2 заключения. Или мотора е в ужасно състояние(сегменти, клапани, цилиндри и тн.) или е под въпрос каква е карантията ти(буталата, биелите, главата, гарнитурата).Истината е, че при чисто нов мотор степен на сгъстяване 8.5 дава около 11.7 бара налягане, при стар 8,2 бара е за ремонт.Имай предвид също, че това са данни взети от интернет, така че достоверността може да я поставим под въпрос (особено на калкулатора).И последно за справка моя мотор даде около 16 бара налягане при степен на сгъстяване 11.9 гарантирана от фирмата, която ми предоставя буталата и гарнитурите и свещите(те също участват).

Редактирано от Ryuugan

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един колега тук ме разубеждава ,че с тия ми бутала от б2 не е много сгъстена и ми трябват от 1.6 бутала :)/>

На тоя колега му кажи че с тия бутала от 1.6 няма да стане по сгъстена а ще се разреди.п.п. на д15б7 и д15б2 буталата са еднаквип.п.п. компресия и степен на сгъстяване са две РАЗЛИЧНИ неща
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въобще ме засягам компресията :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...