lancerr 0 #1 Публикувано 23 Април, 2013 Смених си маслото на диференциала преди над 3 месеца сигурно с такова оригинално както и трябва да си е защото имаше шум при обратен завой но и след това изчезна шума но се появява когато дам да превъртят предните колела и се пуснат задните... това така ли трябва да е иначе при пълен обратен завой няма шум... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #2 Отговорено 23 Април, 2013 Колега и аз имах такъв проблем с диференциала. Въпреки че смених маслото продължи да си просвирва и тогава полирах дисковете на диференциала по описанието на колегата Гоблин пост 14 от линка:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=104513След това ми светна лампата за ABS-а и не гаснеше. Но след 100-тина метра угасна. След още 100-тина км просвирваше леко и накрая спря да свири дифа, дори зимата я пробвах но така и не просвири повече.Дано съм ти бил полезен и успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lancerr 0 #3 Отговорено 23 Април, 2013 Да колега полезен си ми !Ще видя може и да го пробвам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
a.aleksandrov 23 #4 Отговорено 23 Април, 2013 И при мен просвирваше по описания от теб начин. Смених маслото и след около 200 км обикновено каране шума изчезна, но после пак се появи, не помня точно колко км изкара, но не бяха много. След като го смених за втори път всичко се оправи без да правя описаната процедура в другия форум и до сега не съм го чул да се обажда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 487 #5 Отговорено 23 Април, 2013 Имам спомен че колеги тук ме съветваха ако маслото е много зле да се смени два пъти, тва едно време когато още не си бях купил кол аи питах за симптомите, та ще да има нещо верно, ако колата като е купена е свирела и тракала само с една смяна явно се оправя времено и новото масло като измие боклуците пак се скапва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ДИМ 0 #6 Отговорено 23 Април, 2013 (Редактирано) Здравейте колеги, отскоро съм собственник на Хонда ЦРВ 2003г. - 2.0 литра i-vtec , 150 конски сили, ръчни скорости. Автомобила го купих доста изгодно след като предния собственник беше претърпял леко птп с него, проблемът с ламарините беше отстранен но остана следния проблем при пълен завой на ляво или на дясно се чува ромолене като от зъбни колела отзад. За целта закупих от представителството на Хонда специалните масла за задния дифернциал и скоростната кутия и бяха сменени но този шум(тракане отзад) си остана. Моля дайте ми някакъв съвет или компетентно мнение каква може да бъде причината дали е проблем в задния диференциал или в раздатката.Неразбирам от автомобили но имам приятели механици които не са се сблъсквали с подобен проблем и имат нужда от вашето мнение.Благодаря Редактирано 23 Април, 2013 от ДИМ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове