Jump to content
ADH-Honda

VSS - проблем

Recommended Posts

Привет.Колата е Сивик 5-а Хечбек EG4 с D15B2.След смяна на съединител, ми светна грешка 17 (Vehicle Speed Sensor) и не ми работи нито скоростомера, нито километража (което отброява изминалия пробег). Пробвах с друг VSS от Сивик Coupe EJ2 с D15B7 мотор (предполагам че кутиите и сензорите са еднакви ?! :huh: ) но проблема остана - чека свети и километража не работи. Или съм карък, че и този другия сензор е прецакан (понеже това Купе от което пробвах сензора е кола в морга която няма преден капак и този сензор го е валял известно време и дъжд и сняг и може да се е съсипал) или проблема ми е другаде, а не в сензора.За пробата смених само "горната" част на сензора, ако мога така да се изкажа - в смисъл черната част, в която отгоре влиза буксата, а отдолу контактува на едно пинче което го върти - само това сменявах за проба, по-надолу не съм пипал и сменявал (то май и не може, трябва да се махне скор. кутия за да се извади другата част по-надолу).Знам, че така онлайн е трудна диагностиката, но ако не е сензор, какви би могло да е станало друго, че да светиу грешка 17 и да не ми работи километраж/скоростомер ? Или просто да търся някоя кофти връзка (кабел) при демонтажа на кутията да е откъснат/разхлабен евентуално (макар, че на пръв поглед всичко е ОК) ?Благодаря.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти ли си сменя съединителя ? А жилото на километража поставено ли е , и ако е поставено погледни дали самото жило не се е измъкнало от бронята .Разглоби таблото и погледни жилото влиза ли в километража . Съмнява ме да е от сензора :) Успех

Редактирано от kokolin000
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата ADH-honda няма никакво жило ! Д15Б2 5-та няма.Колега изчисти си твоя сензор и си го монтирай обратно. След разглобяването и сглобяването на кутията се е случило нещо с някой кабел или към буксата на сензора или по-нагоре от нея, нещо някъде е прекъснато. Вземете проверете къде е и ще се оправи. Случват се и такива неща. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На някои места в нета чета, че не е желателно самия сензор да се разглобява (трите кръстати болтчета които се развиват). По принцип, онзи ден по погрешка майстора го разглоби, но след това го сглоби и би трябвало да няма ядове - отвътре има една пружинка която контактува с... нещо си (не огледах много добре какво точно представлява), помня че вътре беше цялото в някаква смазка, но май така трябва да си бъде.Довечера ще гледаме кабели по инсталацията какво що, че явно там е причината.

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не ви е виснала кутията на кабелите за vss-са при демонтажа, забравя се понякога в бързината изключването на куплунга... :) Хайде сега и след като сте го разглобявали самия vss му направете и елементарния тест описан в интересния линк на колегата по-горе :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хванахме какво се таковаше - шибаната букса на сензора. Средният и пин бе яко корозирал и не правеше контакт както трябва, явно до онзи ден докато не е била откопчана е контактувала на свети крепки и е било въпрос на време да се прецака и от самосебе си.. Изрязахме я, сложихме друга букса и всичко вече е перфектно. По някой път какво дребно и никакво нещо, какви ядове и главоблъсканици може да създаде :rolleyes:/>/>

Темата вече може да бъде заключена.

 

 

Sent from Tapatalk using Nokia 3310 :P

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...