hrischy 1 #1 Публикувано 17 Април, 2013 Колеги помагайте!!! Преди няколко години ми конфискуваха колата! Сега прокуратурата реши да спре наказателното производство ( т.е. колата е свободна ). Интересува ме някой сблъсквал ли се е с такъв случай и дали знае каква е процедурата по връщане на автомобила! Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #2 Отговорено 17 Април, 2013 Не съм се сблъсквал лично аз, но един от добрите ми приятели, мина по този път- конфискувана кола заради номера на купето.Та отам и информацията от преди няколко години,която е достоверна и предполагам ситуацията не се е променила:Трудното при теб е минало, сега остава да намериш някой прокурор,който да напише решение и да ти върне колата /смятай, че това става с леко изказване на благодарско от твоя страна/!Това е което трябва да направиш, въпреки че несподеляш много подробности за твоя случай.Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIKap 213 #3 Отговорено 17 Април, 2013 (Редактирано) Подавате жалба до наблюдаващия прокурор. Той има 1 месец да се произнесе. Ако не се произнесе или получите негативен отговор, то можете да подадете жалба до съда, който има 3 дни да се произнесе окончателно!Разбира се ,държавата отговаря за причинените Ви вреди, дали те ще са материални(липсват вещи от колата, щети по самата кола) или нематериални(стреса, който сте приживели, също така до какво води липсата на автомобил във вашето семейство) - с няколко думи казано проблеми, които са Ви нанесли държавните служители. Естествено ако се стигне до съд или до искане на обезщетение е несериозно да получите адекватен отговор в автомобилен форум. Консултирайте се с адвокат. Редактирано 17 Април, 2013 от PIKap 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simmart 1 #4 Отговорено 22 Април, 2013 Молба се подава до прокурора не жалба Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIKap 213 #5 Отговорено 22 Април, 2013 Точно така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
junker 29 #6 Отговорено 22 Април, 2013 (Редактирано) [Дано не е нещо сериозно... Редактирано 22 Април, 2013 от junker Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
junker 29 #7 Отговорено 22 Април, 2013 Щом казвате, че колата е свободна, вероятно прокурора ВЕЧЕ е издал постановление за да бъде върната колата на собственика и. С това това постановление в РПУ- то, където се съхранява. /Предполагам не е в следствие някакво/. Колега търси си протокол за техническо състояние. Вероятно вече имаш такъв, когато са ти я иззели- трябва да е описано техническото състояние. За да избегнеш разправии със щетите... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове