Go4y 9 #1 Публикувано 14 Март, 2013 (Редактирано) здравейте. колата е сивик 6 хеч. преди време взех от един колега две предни пружини (понижаващи), но се оказа че в горната част са една идея по-тесни т.е. диаметъра на чашката (горната) на амортисьора ми(стандартен е) е по-голям от димаетъра на пружината и тя не влиза плътно по края на чашката. въпросът ми е може ли да се кара така, има ли опасност пружината да "шава" на някъде в горния край, или колата я притиска достатъчно и няма проблем Редактирано 14 Март, 2013 от Go4y Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mickelangelo 2 #2 Отговорено 14 Март, 2013 Аз не бих карал така .. все пак пътищата не са идеални и е възможно да шава .. но като шава какво би станало ... да се изкаже някой по компетентен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Go4y 9 #3 Отговорено 16 Март, 2013 ами да и на мен идеята ми беше да чуя мненията на хората Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #4 Отговорено 16 Март, 2013 Колега,щом е само една идея по-тясна пружината,мисля че няма да имаш проблем.Натиска е челен и постоянен в капачката от пружината,така че няма как и защо да мърда настрани.Ако, в движение не усещаш чукане или нещо друго нередно си карай спокойно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #5 Отговорено 11 Април, 2013 Аз имам друго питане, понеже предните на моята в долния край (към асфалта) са по тесни (последната намотка и половина-две) ако се сложат с равни на ширина като горните навивки дали ще е проблем? Мисля че напрежението и спираловидното легло ще компенсират разликата и няма да мърда настрани или да се изхлузи от шапката, общо взето става въпрос за 8см при едната и 9см при другата, като втората е по широка като материал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове