gin 43 #1 Публикувано 10 Март, 2013 (Редактирано) Здравейте, гледам един Civic 1.4is 90к.с. от една обява и имам следните общи и по-конкретни въпроси към модела :)1. ABS стандартен ли е за него или е опция? Очаква ли се той да работи и на задните колела, които са с барабани?2. Лявото задно прозорче, което съм посочил е минато отстрани по цялата външна обиколка във фугата с прозрачен силикон? Каква може да е причината?3. Видях малко ръжда под постелката в багажника в десния край, възможно ли е да преминава вода около стопа или по друг начин? Как точно се уплътнява самият стоп към задната врата, това за мен остана неясно... Има нещо леко гумирано по стопчето ама едва-едва, все едно е лепено, ама кое все пак спира водата?4. Нали модел 1.4is означава, че е 90к.с. за разлика от 1.4i, което е 75к.с.? Има ли други разлики между двата?Предварително благодаря за мненията Редактирано 10 Март, 2013 от gin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #2 Отговорено 12 Март, 2013 Не мога да повярвам, че никой не ми е дал съвет вече 2 дена.Кажете поне случва ли се да тече това странично прозорче? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #3 Отговорено 12 Март, 2013 1. Не съм сигурен дали всички имат сериино АБС, но може да се провери предполагам по лампите на таблото(малко ламерско), или по пръстените, кабелите по полуоски, спирачки и тн., но за целта трабва да се свали поне едното предно колело. За задните спирачки не знам.2. На мен не ми се е случвало да тече от задните стъкла, дори когато всеки път им пръскам фугите с водоструйката. В конкретния случай може просто да е сменяно. Тествай с туба вода и поливане (това в кръга на шегата).3. Случва се да пропуска вода, да. Стопа е уплътнен с една пореста гума дето с времето се смачква и малко или много може да пропусне вода. Огледай хубаво подкалникада не е прогнил и от там да качва в движение. Освен това, махни капачките на корите от където се сменят крушките на стоповете и гледай колкото можеш пак към калника дали има ръжда отвътре. Ако трябва си светни с нещо.4. Принципно да: IS=90; I=75, но за по сигурно гледай кода на двигателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cool24 46 #4 Отговорено 12 Март, 2013 абс не е стандартна опция и много автоморги пишат, че колите имат абс, а всъщност няма ако имаш абс ще ти свети лампичка АБС като включиш на контакт и респективно ще се изгаси като запалиш иначе самия юнит се намира до акомулатора в дясно долу като погледнеш от предната броня. Задните спирачки почти не играят като си сам в колата, но иначе и те си имат пръстени за стъклото не мога да ти дам съвет понеже не съм на ясно... отиди на водоструйка някъде и най - лесно ще разбереш от къде и дали ти влиза вода в багажника моя съвет е ако има ръжда да не я купуваш мисля, че кога на двигателя трябва да е д14з2 но не мога да кажа със сигурност за фейслифта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #5 Отговорено 12 Март, 2013 За фейслифта кода на мотора е D14Z2 1,4IS и D14Z1 1,4IДо сега всички сивици 6-та ген. фейслифт, които съм виждал са с АБС и Airbag и също така дисковете са на 262мм.Съдейки по снимката на колата това е от юбилейните сивици (по случай по 50год. на Хонда), които така и не мога да си обясня защо дръжките на вратите и огледалата са в цвета на колата. А може и да е пребоядисвана цялата.П.П Аз лично като си търсих Хонда преди 1 година и половина, бях гледал 3 такива юбилейни сивика ( само че преди фейса 98 год. ), на които също дръжките на вратите и огледалата бяха в цвета на колата и в случая и 3-та сивика бяха пребоядисвани и с ужасни външни забележки ( а на единият буквално си личеше старата боя). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #6 Отговорено 12 Март, 2013 Мерси на всички за отговорите, колата издържа всички тестове успешно Може да затваряме темата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове