Jump to content
Gibo

Висок разход на гориво

Recommended Posts

Здравейте на всички форумци!!!! На скоро си закупих автомобил ХОНДА ЦР-В 2006 2.2 143 коня ДИЗЕЛ.Както всеки нов автомобил ми беше любопитно да установя разхода си на гориво.От София до Варна автомобила ми направи разход от порядъка на 7,6/7,7 литра на 100,а в града достигна до 12,8 на 100 .Замера съм го направил по изпитания метод с доливане до пълен резервоар с гориво.Отделно индикацията за моментен разход скача ацки високо и притеснително,разбирасе всеки казва ,че това не е реалното но пък и разхода не е оправдан.Шофирането ми в града е атски галантно и въобще даже не си позволявам да я настъпвам ,тъй като се мъча да я видя колко може да бъде икономична!!! Искренно се надявам някой да даде разумен съвет.Аз съм от Варна,Благодаря!!!!:(/>;)/>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито и добре дошъл!2,2л. дизел е 140к.с а не 143, с чипосване /софтуерно/ може да стане съответно 168 или 193к.с.,ама според мен не си заслужава, защото после ще имаш ядове от друго естество.Разхода на гориво зависи най-много, от качеството на горивото което сипваш,коректното отчитане от колонката на зареденото гориво,филтрите, и от начина на каране.Естествено има и други неща които влиаят,затова първо я закачи на компютър за 30лв. диагностика, за да видят дали всичко работи нормално и в допустими граници и после му мисли.И конкретно, извън градско разхода зависи от скороста,карал съм от 140 до 170км.ч. и разхода ми е бил от 6,5 до 7,5л. на 100км. което сравнено с твоя разход / 7,6-7,7л. / е горе долу близък ,но градското ти е много повече.Както и да я карам,при каквито и условия /сняг, киша,боксуване,задръствания,газ-спирачка, вкл.климатик и ...../, повече от 9,1л. не съм успял да и кача в София и съответно да сваля разхода под 8,0л. /не че много съм се старал де:D/>/. Използването на круиз контрола за извънградско, при мен винаги вдига разхода с поне 1,0л, отгоре.Моментния разход и при мен отчита високи стойности, докато средния разход примерно постоянно показва стойности от 7,8-8,2 до 8,4л. /градско/, но като дръпна чертата, винаги накрая излиза от порядъка на 8,5 до 8,9л. на 100км. /мерено пълен-пълен/.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

На дали мога да бъда съвсем полезен, но ето едно линкче http://www.spritmonitor.de/en/overview/18-Honda/174-CR-V.html?fueltype=1&page=2&powerunit=2Може да направиш сравнение горе-долу за разхода. Не видях да има при търсенето "градско" :unsure:/> Но да се има предвид, че горивата ни не са цвете.На мен на HR-V-то, до скоро сипвах от лукойл Враца и Козлодуй, разхода ми на дълго беше 8.3/100, последните две сипвания ги правих на шел Оряхово и ми даде разход 7.4/100 (това до Плевен и обратно)Споменавам градовете, понеже така от опит ми се струва, че не е виновна само веригата като цяло, а обикновено пръст в качеството на горивото имат и управителите на съответния обект. :unsure:/> Та пробвай и с гориво от друго място :)/>п.п. В тая връзка, някой знае ли къде е добър бензина у Враца, че обикновено дестинациите са ми на там?!?

Редактирано от mohican

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шофирането ми в града е атски галантно и въобще даже не си позволявам да я настъпвам ,тъй като се мъча да я видя колко може да бъде икономична!!!/>

Значи ти си този заради които ме хващат 5-6 светофара, и колоната се движи с 15 км в час :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Емич!!! Продължавам да следя разхода на гориво и да търся подходящият сервиз в който може да ми се даде разумен отговор,компетентност и апаратура,във Варна до момента разпитвам!! Има едно момче в форума Миямото се пише но как мога да се свържа с него незнам? Относно горивото към колегата който е писал,по принцип съм съгласен,безпорно ние нямаме контрол на качеството никакъв,но пък не ми се вярва да е от това,на мене лесни бензиностанзии сами Лукойл и Екото в ОМВ не влизам и другите.Ако някой знае г-н Миямото от Варна да драсне да каже нещо повече,аз сега ще му пиша!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тук в пост-3 има кординати:http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=77536&pid=1057301305&st=0entry1057301305

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...