Jump to content
Fiend

Дразнещо виене на ремък

Recommended Posts

Първо, честита 2013г. на всички. От няколко дена започна гадно виене на пистовия ремък и много почва да ме дразни. Сутрин ако запаля без включени консуматори (подгрев седалки, задно стъкло и т.н) няма проблеми докато не включа на скорост и се започва адско виене и падане на волтажа под 12v. От там продължава с виенето при всяко спиране на колата на светофар или кръстовище. Същата е процедурата с включени консуматори, но там няма значение дали съм на скорост или не. След хубаво загряване на колата, всички симптоми изчезват. Сменил съм релерегулатора с четките, ролката на динамото, ремъците са под 10000 km. и е правена (уж) диагностика на динамото и токовете. И последното, което не знам дали е свързано е, че при поддържане на постоянна скорост има моменти в които колата съвсем леко "прехълцва".Поздрави !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ти пада под 12В напрежението, значи си без зареждане и по пътя на логиката е ремъка на динамото, но не е сигурно на 100%. Това се проверява на място. Ходи при някой механик да ги провери колко са натегнати ремъците. Може да има как да се опъне още малко и да спре или се сменява.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверил съм го няколко пъти, не е от него. Нещо доста "тормози" динамото и не знам кое. Проблема идва при ниски обороти и консуматори, при над 1500об. няма проблеми.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че ремъка е сменен и е оптегнат колкото трябва, не значи, че не е боклук...На самото динамо лагерите може също да те ебават. Свали ремъка и завърти ролката му на ръка на изгасен мотор. Трябва да няма шумове. Ако е натегнат в повече ремъка може пак да го има проблема. На мен от некачествен ремък ми дадоха фира лагерите му. А ремъка беше нов и се беше нацепил между пистите. Нямате ли читави сервизи по Бургас да погледнат колата ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шумове в лагерите няма, днес ги проверихме за пореден път заедно с ремъка. Токовете обаче играят много и са в диапазона 13,4 - 13,9 без никакви консуматори на празен ход. При меренето обаче имаше моменти (и то доста продължителни)в които мултицета показа 14,7-14,9 на динамото и на акумулатора и утре най-вероятно пращам динамото на стенд.

Нямате ли читави сервизи по Бургас да погледнат колата ?

Има един пич в Бургас, на който имам доверие но в момента не бачка и другия близък и качествен сервиз на който съм попадал е във Варна :D/>/>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти ,Какво стана с колата ? Установихте ли проблема къде е ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...