DIVALDOO 68 #1 Публикувано 15 Декември, 2012 До колкото знам мога да сложа на моя д16а8 смукател. Дросел от б16а2 въпросът ми е има ли някакво преправяне за да мога да си сложа въпросния дросел от б16 .Или нещата не са толкова прости колкото си мисля . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #2 Отговорено 16 Декември, 2012 Ще се наложи малко да преправяш,отворите на болтовете се разминават. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
respawn 26 #3 Отговорено 16 Декември, 2012 Виж може и твоя да го разпилиш на 59-60мм и да спестиш пари, отиваш само при къдърен майстор той си знае работата, от теб се иска да си напаснеш пеперудата или клапата на дросела, оставете я 4-5 десети по-голяма от ф-то на досела и се загледай в оригиналната да видиш двойните ъгли ,за да ги нарпавиш така, това е и си готов за около 20 кинта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIVALDOO 68 #4 Отговорено 16 Декември, 2012 (Редактирано) А задължително ли е тая клапа да е от месинг (бронз) както е оригиналната имали някакво значение от какъв материал ще я направим ? И колко е максимума които можем да ръзтържем дросела на 60мм ли е ? Редактирано 16 Декември, 2012 от DIVALDOO Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIVALDOO 68 #5 Отговорено 18 Декември, 2012 Ако остана с моя дросел и го разширя на 60мм смукателя и тои трябва да се разтърже на същия размер като дросела на ли ? и другият ми въпрос е на струг може ли да ми се разшири и отвора на смукателя или трябва с салия или нещо подобно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 101 #6 Отговорено 18 Декември, 2012 Как ще захванеш всмукателя на струг? На фреза или борверг мисля, че ще е по-лесно, а и ако си добър с пилата или имаш под ръка дрелка с абразивче на нея, можеш сам да си го разшириш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIVALDOO 68 #7 Отговорено 18 Декември, 2012 На работа имаме салия с нея тогава ще го разширя отвора ,само едно нещо ме притеснява че няма да стане много точно ама ще се постарая . ама не знам дали от друг материал ще може да се направи въпросната клапа ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
respawn 26 #8 Отговорено 18 Декември, 2012 Ей мой караш ме да се смея ,за което ти благодаря обаче не говорим за смукател а за дросел, смукателя ако искаш да го разширяваш да него неможеш да го хванеш на струга и трябва фреза.П.с.Моя съм го правил на 60мм но има проблем ,че излизат леглата на лагера на оста която движи паричката, но не е проблем с кит или нещо подобно да се запълни, зашкуряваш го така ,че да не пречи на движението на паричката и си ти. Върви при някой стругар , имат всичко нужно. Както ти казах отиваш, казваш му това да стане еди си колко мм , паричката да я остави до 5 десети в повече и после я препасваш с ъглите за които ти казах Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIVALDOO 68 #9 Отговорено 21 Декември, 2012 Реших че и така и така ще има преправяне да си преправя моя дросел и намерих човек да ми разшири дросела и колектора на 60 мм ама ми каза да изчакам да минат празниците . Ама неми стана ясно тая клапа (паричка) да ли може да се направи от друг материал да не е от бронз ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIVALDOO 68 #10 Отговорено 29 Декември, 2012 Да се похваля вчера си купих дросел от б16 .Благодаря на колегата (Nasko_esi) за дросела . Предстои ми да преправя отворите на болтовете и да се изпили смукателя . А гарнитурата на дросела на д16а8 е еднакъв с тоя на б16 ? Освен отвора на едната че е ф55 а на другата ф60 нямат други разлики нали? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове