Jump to content
Izverg

Промяна на номер на двигател

Recommended Posts

Знам, че тази тема я има на доста места. Лично аз обиколих няколко сайта, но все още имам няколко въпроса относно смяна на двигател.Смених двигател същия като стария с изключение на последните (малките) цифри на номера. Д16з5ХХХХХХХ. Искам да променя това и в талона. Но... нямаше как да ми издадат фактура или документ за покупко-продажба. За двигателя знам, че е минал през няколко собственика и колата на която принадлежи по документи е бракувана, собственика е в чужбина... иди го търси... :( Казаха ми, че може да се направи документ за покупко-продажба без да е нотариално заверен. Написах го, като от една фирма ми дадоха примерен документ. Въпроса ми е следния. Трябва ли да имам ЗАДЪЛЖИТЕЛНО платен годишен данък за 2012 и копие(или оригинал) на големия талон на донора?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали е бракуван, според мен ти трябва копие от документа за бракуване, а не от талона на автомобила. Там би трябвало да има номера на двигателя. Защо не попиташ директно КАТ - trafficpolicesdvr@mvr.bg . Те най-точно могат да ти кажат. Според мен тук играе само номера на двигателя, без да играе автомобила като цяло МПС. Нямам директен практически опит, но се надявам да съм помогнал поне малко.

 

PS. Ето още малко. Прочети го, защото само по диагонал му хвърлих един поглед:

 

http://www.kat.mvr.bg/Nar_I-45.txt

 

Като ти обръщам внимание на тази точка:

 

(4) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Използването на рама или двигател от

регистрирано превозно средство се допуска след прекратяване на регистрацията

му или след регистриране смяна на рамата (двигателя) с друга.

 

т.е. след бракуването му. При покупка с договор от България, двигателят е необходимо да е от бракуван автомобил. Няма нужда от нотариална заверка на договора. Необходими са подписите на продавача, купувача и двама свидетели.

Редактирано от Artanis

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,преди време писах до КАТ-Враца, с въпрос какво трябва да им представя след смяна на блока и отговора бе следния:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИМИТРОВ,Във връзка с ваше запитване, Ви уведомяваме че след смяна надвигателя на автомобила, трябва да представите в Сектор ПП гр. Враца,договор за покупка на новия двигател /няма изискване да бъде нотариалнозаверен/, в който да бъде посочен № на двигателя и от кой автомобиле. След монтиране на двигателя представяте автомобила в Сектор ПП -Враца, ул.”Христо Ботев” №152 за идентификация. На Гише 1, представятесвидетелство за регистрация на автомобила част І и ІІ, договора за покупкана новия двигател и заявявате услуга „Промяна в данните на ПС”, след коетопреминавате с автомобила през халето за идентификация. След сверка наданните представяте заявлението издадено от Гише 1 и описаните по-горедокументи, на Гише 2, където ще Ви бъде издадено ново свидетелство зарегистрация част І и ІІ, след заплащане на съответните такси.НАЧАЛНИК НАСЕКТОР ПП ОД МВР - ВРАЦАГЛ.ИНСПЕКТОР: /п/

Дано съм бил полезен.
  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...