steffff 10 #1 Публикувано 5 Ноември, 2012 Здравейте,интересува ме как се сменя семерината на скоростната кутия,там където влизат лостовете от скоростния лост,не знам как да я опиша по друг начин,леко сълзи,става въпрос за сивик англичанка D16Y3.Надявам се че не трябва да се смъква кутията заради това.Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #2 Отговорено 5 Ноември, 2012 Сваляш кутията, разглобяваш, сменяш. И се нарича СЕМЕРИНГ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
steffff 10 #3 Отговорено 6 Ноември, 2012 Мерси за поправката и за отговора...колкото и да е неприятен... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IcoZL 52 #4 Отговорено 6 Ноември, 2012 (Редактирано) Няма да сваляш никаква кутия, сълзи ти от семеринга на селектора. Продава се като отделна част/семеринга/ , сменя се за 10мин.Аз го взех от " А..о Плюс" , беше 5-6лв. На канал е по-удобно.Трябва да направиш ТОВА. РазгледайП.С. Има два размера , в зависимост от годината и кутията. Редактирано 6 Ноември, 2012 от IcoZL 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
steffff 10 #5 Отговорено 7 Ноември, 2012 Много благодаря колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
banancho_ 1 #6 Отговорено 16 Ноември, 2012 Здравей колега, искам да запитам дали си смени семерината за която става дума по-горе, тъй като и аз имам същия проблем като теб и дами кажеш дали си свалял евентуално кутията или си я сменил както е показал колегата IcoZL по-горе ? Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nastezatelq 24 #7 Отговорено 16 Ноември, 2012 Кутията не се сваля,махаш само лостовата система тя е захваната към кутията с щиф които е обвит с предпазна прижинна ламаринка.Махаш маншончето (ако е там) и ще видиш семерингата.Избиването е лесно,набиването става с някакъв дорниг,гледай само при набиването да не повредиш новия семеринг.Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
banancho_ 1 #8 Отговорено 16 Ноември, 2012 Процедурата с разкачането на лоста (щангата) който отива към скоростния лост ми е позната тъй като свалях вече един път кутия за смяна на 4 лагера ! Благодаря за инфото п.п. Извинявам се за спаменето в темата ти колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове