Jump to content
ентусиаст

централното заключва, но не отключва

Recommended Posts

Привет, колеги, имам странен проблем с централното на сивика ми.Колата е Сивик Аеродек (МС1) от 1999, английска. Има централно, но не дистанционно - отключва се с ключа.Преди 2 дни централното отказа, механично вратите се отключваха и заключваха. Оказа се изгорял бушон, смених го, и сега централното само заключва, но не отключва вратите.Това дали значи проблем с модула на централното или е въпрос на някаква настройка, примерно че когато съм слагал новия бушон шофьорската е отключена, а другите врати бяха заключени?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, можете ли да дадете някаква идея на какво се дължи проблема? Има ли шанс да е настройка, или просто централното е за ремонт/смяна?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,аз си мисля че може да е дало някъде накъсо,изгорял ти е бушона,но там където е станало късото вече ти е прекъсната веригата /жичката подаваща сигнала за заключване или нещо в самата управляваща машинка във шофьорската врата/.Ходи при алармаджия или хващай мултицета,ако си разбираш.П П.Можеш да си сложиш едно дистанционно закл.за 20лв.и да се спасиш от бъркането по ключалката,това след като си оправиш проблема.

Редактирано от kvd74

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В самата ключалка на шофьорската врата се намира бутончето , което командва отключването/заключването на останалите врати . До него тока идва по кабел от предпазителя , през куплунга на вратата , и се връща по два кабела отново през куплунга на вратата до модула за централното - от там в машинките на вратите..Щом веднъж вече е горял предпазител имаш със сигурност дефектирал елемент - заключваш механизъм , лош контакт на бутона в шофьорската ключалка , протрит кабел /скъсан евентуално / , лош контакт в куплунга или проблем в модула . Не е до настройка , а до ремонт .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, колеги, историята ми продължи като коледна елха - едно включва, друго изключва :)Отключването почна да си работи само, както и заключването. Нищо не съм правил - може да е нещо контакта в буксата, или знам ли. Но пък ми отказа датчика за отворена шофьорска врата :)Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...