ентусиаст 10 #1 Публикувано 29 Октомври, 2012 Привет, колеги, имам странен проблем с централното на сивика ми.Колата е Сивик Аеродек (МС1) от 1999, английска. Има централно, но не дистанционно - отключва се с ключа.Преди 2 дни централното отказа, механично вратите се отключваха и заключваха. Оказа се изгорял бушон, смених го, и сега централното само заключва, но не отключва вратите.Това дали значи проблем с модула на централното или е въпрос на някаква настройка, примерно че когато съм слагал новия бушон шофьорската е отключена, а другите врати бяха заключени? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ентусиаст 10 #2 Отговорено 1 Ноември, 2012 Колеги, можете ли да дадете някаква идея на какво се дължи проблема? Има ли шанс да е настройка, или просто централното е за ремонт/смяна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #3 Отговорено 1 Ноември, 2012 (Редактирано) Колега,аз си мисля че може да е дало някъде накъсо,изгорял ти е бушона,но там където е станало късото вече ти е прекъсната веригата /жичката подаваща сигнала за заключване или нещо в самата управляваща машинка във шофьорската врата/.Ходи при алармаджия или хващай мултицета,ако си разбираш.П П.Можеш да си сложиш едно дистанционно закл.за 20лв.и да се спасиш от бъркането по ключалката,това след като си оправиш проблема. Редактирано 1 Ноември, 2012 от kvd74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #4 Отговорено 1 Ноември, 2012 В самата ключалка на шофьорската врата се намира бутончето , което командва отключването/заключването на останалите врати . До него тока идва по кабел от предпазителя , през куплунга на вратата , и се връща по два кабела отново през куплунга на вратата до модула за централното - от там в машинките на вратите..Щом веднъж вече е горял предпазител имаш със сигурност дефектирал елемент - заключваш механизъм , лош контакт на бутона в шофьорската ключалка , протрит кабел /скъсан евентуално / , лош контакт в куплунга или проблем в модула . Не е до настройка , а до ремонт . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ентусиаст 10 #5 Отговорено 6 Ноември, 2012 Привет, колеги, историята ми продължи като коледна елха - едно включва, друго изключва Отключването почна да си работи само, както и заключването. Нищо не съм правил - може да е нещо контакта в буксата, или знам ли. Но пък ми отказа датчика за отворена шофьорска врата Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове