djvsk 38 #1 Публикувано 26 Октомври, 2012 Здравейте колеги значи проблема е следния. Като пусна парното и горния маркуч на радиатора се сплесква прави вакум катто истине. При заплаване после маркуча си се издува полека и всичко си е наред. Вода имам всичко е като хората. Ако карам без парно няма проблем нищо. Предполагам ,че е капачка. някой имал ли е подобна аномалия? и да попитам за препшорака на капачка каква марка ? Предложиха ми яку 35 лв някаде била.Колата е сивик 5 ген д15б7 Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashko87 10 #2 Отговорено 26 Октомври, 2012 Имам същото купе но несъм имал такива проблеми ,но има логика дае капачката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony-asa 588 #3 Отговорено 26 Октомври, 2012 Като ти направи вакум отвори капачката и долей течност.Системата дали е обезвъздушена? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djvsk 38 #4 Отговорено 26 Октомври, 2012 (Редактирано) Ами колега обезвъздушена е. Развита пропка да излиза въздуха като стисхах маркучите и парното работише, ако съм направил някаде грешка кажете ,но така карах няколко месеца без проблем до като не пуснах парното. А иначе има вода и в преливащия съд. Та за това си помислих , че като изтине капачката не пуска вода от приливника към радиатора и за това се получава вакума. А иначе кажете за капачка каква и коя си заслужава, някой ми казаха да взимам капачка от 10 лв. ама не ми се вярва нещо другото коета забравих да спомена е , че забелязах от тънкия маркуч от радиатора към приливника да излизат като мехурчетта, не само плътна вода да отива кам казанчето, не знам дали това е нормално Редактирано 26 Октомври, 2012 от djvsk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #5 Отговорено 26 Октомври, 2012 (Редактирано) Точно от капачката е. Когато изстине, течността се свива и би трябвало да си "дръпне" от казанчето, само че при теб явно капачката се е пуснала от хорото. Редактирано 26 Октомври, 2012 от Player101 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony-asa 588 #6 Отговорено 26 Октомври, 2012 (Редактирано) До колкото разбрах ти вкарва въздух в разширителния съд през маркучето.Явно не си пуснал течност да напълни радиаторчето на парното при обезвъздушаване.Повтори обезвъздушаването,но на отворено парното.После гледай за капачката. Редактирано 26 Октомври, 2012 от tony-asa Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djvsk 38 #7 Отговорено 26 Октомври, 2012 Като я обезвуздушавах беше на отворино парно на макс. А мехурчетат се получават от радиатора към казанчате като запаля колата. Не от казанчето и то даже не мехурчета ами водата е като накъсана вода въздух. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IcoZL 52 #8 Отговорено 26 Октомври, 2012 Искаш да кажеш , че пърпори в казанчето ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony-asa 588 #9 Отговорено 26 Октомври, 2012 Добре де,най лесния вариант е да вземеш капачка която работи от някои познат за проба и да видиш дали е от нея.Но пишеш по нагоре,че свива маркуча и има вакум.Имаш ли загуба на течност? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djvsk 38 #10 Отговорено 26 Октомври, 2012 (Редактирано) Не губи течност. Ами да сви маркуча като от вакум , като е искала да вземе вода от казанчето и не може поне на мен така ми изглежда. За това реших че е от капачка. Не че е проблем утре да я запаля да сваля капачката и да наливам вода. но в радиатора водата ми е до горе, а в казанчето на средата между минимума и максимума. Не пърпори в казанчето. Като се запали колата като почне да загравя водата нали почва да отива в казанчето от радиатор. Тогава в маркучето се вижда как излиза вода и въздух към преливника. Не излизат мехурчета никаде. Гглавата е шлайфана след прегравяна и гарниутури са сменени Редактирано 26 Октомври, 2012 от djvsk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djvsk 38 #11 Отговорено 31 Октомври, 2012 Сложих нова капачка и за момента всичко изглежда добре Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #12 Отговорено 31 Октомври, 2012 Колко пари даде колега и каква капачка си взе? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djvsk 38 #13 Отговорено 31 Октомври, 2012 Капачката е futaba даже на нея пише япония ама според мен е минала покрай япония колега от форума ми я препорача. 11 лв е взех. А момчето от сервиза при което си карам колата ми каза ,че поне е добра изработка Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове