Jump to content
djvsk

Проблем с маркуча на радиатора прави вакум

Recommended Posts

Здравейте колеги значи проблема е следния. Като пусна парното и горния маркуч на радиатора се сплесква прави вакум катто истине. При заплаване после маркуча си се издува полека и всичко си е наред. Вода имам всичко е като хората. Ако карам без парно няма проблем нищо. Предполагам ,че е капачка. някой имал ли е подобна аномалия? :) и да попитам за препшорака на капачка каква марка ? Предложиха ми яку 35 лв някаде била.Колата е сивик 5 ген д15б7 Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам същото купе но несъм имал такива проблеми ,но има логика дае капачката

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ти направи вакум отвори капачката и долей течност.Системата дали е обезвъздушена?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами колега обезвъздушена е. Развита пропка да излиза въздуха като стисхах маркучите и парното работише, ако съм направил някаде грешка кажете ,но така карах няколко месеца без проблем до като не пуснах парното. А иначе има вода и в преливащия съд. Та за това си помислих , че като изтине капачката не пуска вода от приливника към радиатора и за това се получава вакума. А иначе кажете за капачка каква и коя си заслужава, някой ми казаха да взимам капачка от 10 лв. ама не ми се вярва нещо:) другото коета забравих да спомена е , че забелязах от тънкия маркуч от радиатора към приливника да излизат като мехурчетта, не само плътна вода да отива кам казанчето, не знам дали това е нормално

Редактирано от djvsk

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно от капачката е. Когато изстине, течността се свива и би трябвало да си "дръпне" от казанчето, само че при теб явно капачката се е пуснала от хорото.

Редактирано от Player101

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото разбрах ти вкарва въздух в разширителния съд през маркучето.Явно не си пуснал течност да напълни радиаторчето на парното при обезвъздушаване.Повтори обезвъздушаването,но на отворено парното.После гледай за капачката.

Редактирано от tony-asa

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като я обезвуздушавах беше на отворино парно на макс. А мехурчетат се получават от радиатора към казанчате като запаля колата. Не от казанчето :) и то даже не мехурчета ами водата е като накъсана вода въздух.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искаш да кажеш , че пърпори в казанчето ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де,най лесния вариант е да вземеш капачка която работи от някои познат за проба и да видиш дали е от нея.Но пишеш по нагоре,че свива маркуча и има вакум.Имаш ли загуба на течност?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не губи течност. Ами да сви маркуча като от вакум , като е искала да вземе вода от казанчето и не може поне на мен така ми изглежда. За това реших че е от капачка. Не че е проблем утре да я запаля да сваля капачката и да наливам вода. но в радиатора водата ми е до горе, а в казанчето на средата между минимума и максимума. Не пърпори в казанчето. Като се запали колата като почне да загравя водата нали почва да отива в казанчето от радиатор. Тогава в маркучето се вижда как излиза вода и въздух към преливника. Не излизат мехурчета никаде. Гглавата е шлайфана след прегравяна и гарниутури са сменени :)

Редактирано от djvsk

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложих нова капачка и за момента всичко изглежда добре :) Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко пари даде колега и каква капачка си взе?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Капачката е futaba даже на нея пише япония ама според мен е минала покрай япония :rolleyes: колега от форума ми я препорача. 11 лв е взех. А момчето от сервиза при което си карам колата ми каза ,че поне е добра изработка:) Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...