Nedial 3 #41 Отговорено 25 Май, 2020 Успешно си реших въпроса с дневни drl led светлини. Просто попаднах най-накрая на много добросъвестен и компетентен монтьор, София. Колата е CRV-2, 2.2 дизел, 2006. Имах ядове с лош монтаж на модул за 25% от дългите, писал съм тук. Накрая се отказах от такива модули и се насочих към допълнителни дрл лед светлини. Монтажът не е по силите ми, така че търсих сервиз, способен на отговорно и качествено монтиране. Намерих такъв, взех от тях и самите светлини, с гаранция. Човекът освен че перфектно ги монтира, се постара да отстрани грамотно последици от предишните интервенции. За да не нарушавам правила на форума с реклами няма да пиша фирма и монтьор, ако на някого се налага подобна услуга да ми пише на лични или тук да остави имейл. Просто споделям че има сериозни хора и че коли със сложна и странна електрическа система като нашите подлежат на грамотни ремонти и интервенции. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #42 Отговорено 25 Май, 2020 Няма да нарушиш правилата – реклама, пусната от търговеца, е друго нещо. Ти не печелиш от това. Така че, ако искаш, ще е полезно да споделиш при кого си монтирал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
videvid 13 #43 Отговорено 25 Май, 2020 (Редактирано) И аз да споделя как направих монтажа.Модулът е CarDRL5S®. Извън кутията с предпазители е вързан минуса към акумулатора и проводника към габаритите.Към дългите светлини връзката е с разклонител за предпазители взет от http://tpetrov.com/search.php?prod=Държач+за+автомобилен+предпазител+11mm+F1124 Разклонителите се наложи да ги удължа със запояване на крачета от предпазител,защото опираха в релетата.Сега имам дневни светлини в зависимост от ключа дали е на дълги или на къси на 30%. Редактирано 25 Май, 2020 от videvid 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nedial 3 #44 Отговорено 25 Май, 2020 Преди 6 часа, Pavel_Pavlov написа: Няма да нарушиш правилата – реклама, пусната от търговеца, е друго нещо. Ти не печелиш от това. Така че, ако искаш, ще е полезно да споделиш при кого си монтирал. Сервиза се вижда на alarmsyst-bg.com човека е инж. Тенко Тенев. Предложи ми светлини Parrot, някакви тайвански, но гарантира че са качествени, издаде и гаранция, ще ги видите на сайта, струват 180 лв., за труда взе 70 лв. Много ли е, малко ли е не ми е решаващо, важното е че ми реши проблем. Любезен, много добросъвестен, както казах отстрани куп глупости от предишни интервенции и ми ги показа. Паля двигател и светлините светват, грамотно, добре монтирани. Неудобството при него е че държи да се оставя там колата, което не ми беше удобно и се наложи да чакам 4 часа. При него просто не става за 10 мин. такъв монтаж. Има колеги, които могат, знаят и имат инструменти сами да се справят, но за такива като мен варианта беше перфектен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове