Paulaner 2 #1 Публикувано 2 Октомври, 2012 Здравейте,Колата е Civic Sport, 7-ма генерация, двуврата.Проблемът е, че е много ниска(15 см. от асвалта до спойлера)и като дойде зимата ще имам проблеми с леда.В момента е качена на гуми с рамер 195/60/15...Според вас, кой размер джанти, съответно гуми е подходящ за зимни условия при така описаната ситуация ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
enchev87 59 #2 Отговорено 2 Октомври, 2012 Какъвто е размера даден за модела, това може да слагаш. Може да играеш с широчина и тн но не и с диаметъра, има си калкулатори за това. Може да има вариант да я вдигнеш с други пружини.За зимата (сняг) е по добре по тясна гума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #3 Отговорено 3 Октомври, 2012 Мишо , честито ! Все пак си я взел и не си се похвалил !! Единствения вариант е малко по тясна и по висока гума ! А и както каза колегата за зимата е по добре да е по тясна ! Примерно размер 185/70/15 ще дойде с +25мм по голям диаметър , което реално ще повдигне колата с 2.5 сантиметра ! Поздрави п.п... това надявам се си го отразил : http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=78794 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
enchev87 59 #4 Отговорено 3 Октомври, 2012 Диаметъра ще стане 2,5см ама реално ше се повдигне с 1,25см (за това с колко ще се повдигне те интересува радиуса).По калкулатор е недопустимо.И километража ще показва грешна скорост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #5 Отговорено 3 Октомври, 2012 Колега Енчев , как го смяташ че 25мм се равнява на 1.25см разлика във височината ? Сериозно питам , просто ми е интересно !А за приказката : "По калкулатор е недопустимо." ... недей да бъдеш чак толкоз краен , че историята е виждала секви извращения !За километража си е така , ама реално не е чак толкоз голям проблема . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PESHO OT MARS 16 #6 Отговорено 3 Октомври, 2012 (Редактирано) Колега Енчев , как го смяташ че 25мм се равнява на 1.25см разлика във височината ? Сериозно питам , просто ми е интересно !Ако отвориш учебника по геометрия за 4-5 клас ще разбереш . Разликата е в диаметъра но колата е "закачена" към центъра на окръжноста т.е. гумата и те интересува радиуса. Диаметъра е два пъти радиуса Редактирано 3 Октомври, 2012 от PESHO OT MARS 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
enchev87 59 #7 Отговорено 3 Октомври, 2012 Колегата е обяснил. За калкулатора е ясно, и аз мисля да слагам по голяма височина (в рамките на разумното де) и хич не ме... за калкулаторите им. Отворих линка как, ама сега хич не ми е до почивки че на сивичето му замина съединител и съм болен . Стига спам, друг вариант за повдигане все пак няма ли ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PESHO OT MARS 16 #8 Отговорено 3 Октомври, 2012 Ако инвестираш в скъпо окачване те не бяха ли регулируеми освен по твърдост и по височина? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #9 Отговорено 3 Октомври, 2012 Ако отвориш учебника по геометрия за 4-5 клас ще разбереш . Разликата е в диаметъра но колата е "закачена" към центъра на окръжноста т.е. гумата и те интересува радиуса. Диаметъра е два пъти радиуса Ама съм тъп и аз ... , ма кой да помисли малко ! Инак хубавото регулируемо окачване си е цифра , ма той Мишо е баровец .. може да се навие !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Paulaner 2 #10 Отговорено 3 Октомври, 2012 (Редактирано) Ко ма ма напрай уаааа..., Ивоооо.... Колата наистина е ниска, изданието и е BAR Honda и е една от последните, които са произведени от тая серия.Чудя се...., ако я кача на 65 дали ще е добре, иначе предложението на Иво не е за пренебрегване, но на пазара почти липсват оферти на такъв размер.Иначе за летни гуми предписват да са с размер 205/55/16. Редактирано 3 Октомври, 2012 от Paulaner Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DundyTheCroc 2 #11 Отговорено 4 Октомври, 2012 Аз съм със същия размер летни гуми, зимата минавам на 185/65/15, които са малко по-високи, но в допустимите граници. Друг плюс е, че се малко по-тесни, което е добре за сняг и лед, а и точно този размер се намират на по-ниски цени. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nilmar 1 #12 Отговорено 23 Юли, 2015 (Редактирано) Аз лятото я карам с 205/55/16 - зимата 195/65/15 и нямам ядове! Поздрави Редактирано 23 Юли, 2015 от Nilmar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове