AeronTM 308 #1 Публикувано 26 Септември, 2012 Здравейте.Днеска реших да сложа диодна лента на мястото на двете крушчици, които осветяват копчетата за парното. Свалиш всичко, извадих конзолата на парното, махнах крушките и сложиш диодната лента. Свързах буксата и пробвах дали ще светнат и светнаха, след което огасна. Пробвах пак и не искаше да светне, откачих буксата и подадох ток от трансформатор ( 220В на 12В) и си светеше без проблем. Прегледах всички бушони и нямаше изгорели. Проверих и дали хубаво са свързани кабелите ( запоени + към + и - към -) и всичко си е добре. А въпроса ми е някой знаели къде може да е проблема, че да го накарам да светне с тази диодна лента ?:( Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 26 Септември, 2012 Колега май електрото не ти е силата ,майтап де,дано изкочи проблема отнякъде по-скоро. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AeronTM 308 #3 Отговорено 26 Септември, 2012 мда знам,че не ми е сила завършил съм ТОХ ;D но го направих както съм направил и километража (демек кабелите са си добре свързани), мисля че проблема е някаде другаде, но къде един Бог знае.... защото като подам ток от трансформаторчето си светва.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #4 Отговорено 26 Септември, 2012 Първо, провери кое ти липсва + или - и след това в дебелата книга кръстена "Service Manual Civic ..." Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AeronTM 308 #5 Отговорено 26 Септември, 2012 Както написах в първия пост всичко си е ОК светна веднаж (тей за около 10-15сек) и огасна когато започнах да сглобявам нещата, неми е дало на късо защото и километража нямаше да свети (пък проверих и бушоните). Беше се разхлабило кабелчето, което е от платката (което падава +) но го запоих. А дебелата книжка я нямам... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AeronTM 308 #6 Отговорено 30 Септември, 2012 Проблема е разрешен. Махнах кабелите които са за крушките и си пуснах + и - от габаритите и ги свързах директно към лентата, защото явно проблема ми е някъде по платката ама не знам къде. :) П.С. следващата ми цел е диодна лента в краката на задната седалка 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове