Jump to content
PaFKaTaSsS

Гасне в движение

Recommended Posts

Добър вечер, колеги!От една седмица имам един доста дразнещ проблем. Докато си карам изведнъж автомобилът изгасва от самосебе си, при което няма никаква индикация на таблото (друг път като изгасне си светят сензорите). Има радио и фарове, но таблото го няма. Имобилайзера не мига (т.е. би трябвало да дава сигнал ключа да може да пали, защото когато мига не може). Ключът има положение 0 , I, II, III , съответно: 0 вадене, 1 ток на радио и запалка, 2 контакт - таблото свети, 3 - въртене на стартер и палене. Когато направи този номер - няма индикация на таблото - мога да въртя стартера, проследих в католога видях, че стартера получва директно ток от акк. По тази логика, изключвам да е от имобилайзера (, защото ако е активен - мига - не дава ток при полужение 2 и 3 на ключа). Няколко минути, от 2 до 5, след изгасването, успявам да дам успешно "контакт" - таблото свети и паля. Има дни, в които не ми прави въобще независимо от дълготраенето на карането, има други в които ми гасне на 5-10 мин. Освен че таблото не свети, не свети и ключа за бензин/газ - но това сигурно има логика (не съм го слагал аз и не знам къде е закачено точно) и си мисля че може и заради това не пали. Пробвах с изкл. на акк. с цел за зануляване на грешки, но не помага.Колата е Concerto D16A9.Моля ви, дайте идеи от какво според вас ще е?

Редактирано от PaFKaTaSsS

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би трябвало да е контактния ключ(таралеж),по точно част от него,даваща контакт за ЕКУ-то,газта също е закачена към него.С пробна лампа се доказва проблема,само трябва да се добереш до задната му част...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за всеки случай провери и главното реле. Може и там да е проблема. Но и аз както г-н Марков предполагам че може да е клеморед.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клемореда на контактния ключ. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...