Red Line 33 #1 Публикувано 7 Септември, 2012 Добър ден понеже ми се освободи малко време и средства искам да си сменя консумативите на мойта хондичка сивик 5 ген 93г д15б2.Та въпросите ми са по колко струват ориентировъчно следните части - ремъци- филтри (въздушен ,маслен ,горивен)- и ако можете да ми предложите масло за двигателя и за скоростната кутия с ориентировъчна цена.Извинете ме за глуповатите въпроси ,но просто искам да намеря тази информация.Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FuckHonda 20 #2 Отговорено 7 Септември, 2012 (Редактирано) Скоростна кутия на японска кола да тече виждал ли си? Измери й само нивото, и ако се налага долей 10w40Агренаж Gates Power Grip 30-35 лева.Задължително се сменя обтяжната ролка - NSK около 50 леватака и така е откачен агренажа провери водната помпа за шумове, ако има се сменя и тя. Между 60 и 100 лева е, зависи колко ти се дават.Въздушен филтър 17 лева.Маслен 7-8 лева.Масло препоръчвам ти Мотул 6100 около 100 лева идва 4 кила + смяна + филтър.Изкарай 1 свещ и виж как е, ако е много черна и нагоряла - на капака на агренажа ти ише НГК какви трябва да са и си ги копуваш - по около 5 до 7 лева са бройката.Бензиновия филтър за б2ката мисля, че беше около 25 лева (като тука не съм сигурен, не искам да те подведа), но в магазина ще ти кажат.Ми това е, и внимавай със зацепването на валовете Редактирано 7 Септември, 2012 от маймуната Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Red Line 33 #3 Отговорено 7 Септември, 2012 Мерси за исчерпателният отговор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xatamoto 163 #4 Отговорено 8 Септември, 2012 Аз бих добавил и едни 20-30 кинта за нов антифриз, че зимата иде...Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #5 Отговорено 11 Септември, 2012 Добър ден понеже ми се освободи малко време и средства искам да си сменя консумативите на мойта хондичка сивик 5 ген 93г д15б2.Та въпросите ми са по колко струват ориентировъчно следните части - ремъци- филтри (въздушен ,маслен ,горивен)- и ако можете да ми предложите масло за двигателя и за скоростната кутия с ориентировъчна цена.Извинете ме за глуповатите въпроси ,но просто искам да намеря тази информация.Благодаря предварително!ЗдрастиРемък с ролка- до 100лв/май бяха 86 миналия път/. Ремъка беше Митцубосши, ролката японска. Водна помпа и семеринги- по предценка на майстора. Маслен филтър- японския е 8 кинта. Масло- Q8, Елф... 10в40 или 5в50/за зимата е по-удачно/. Около и под 10лв/л. Трябват ти 4 и ти остава. Антифриз, немски, 7кинта на литър, средно. Точиш от радиатора и сипваш 2-3 литра. Ако махаш водната помпа- 1-2 л отгоре. Слагай концентрат смело. После ако трябва сипвай вода. И в разширителя сипи първо само концентрат. Масло на хидравликата- 12 или 15лв./л. червено, хидравлично. Махаш от казанчето и пълниш наново. Под литър събира. Масло скоростите- тука е теслата. 60кинта в Бултрако за оригинално, наливно със смяната. После няма да си познаш скоростите.Въздушен филтър- оригинален е 20 кинта, някакъв е 10. Имат разлика само в цената. Карал съм и с 2та. Ако си с обикновена газова- сменявай ги само с един и същи вид след настройката.Свещи- около 25 кинта от общите поръчки/май Изанаги имаше едни/. В БГ- 40 с доставката. Работа за смяната на ремъка- 80-100 кинта. Смяна на масло и антифриз+хидравличното масло - безплатно. Ако си заделил 300 лв ще останат за каса или 2 бира п.п.Имаш ли въпроси питай на лични Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове