JunkieXL 25 #1 Публикувано 28 Август, 2012 Здравейте,искам да попитам за мнението Ви за гумите Run Flat. В момента карам Сивик 8-ма генерация хечбек с гуми Ponteza RE050A II, който са RUN FLAT. Виждам, че оригиналите гуми за модела трябва да бъдат такива, защото няма резервна гума фабрично.Заслужава ли си да продължавам и другата година с гуми Run Flat, какви са им предимствата или може и с нормални гуми. Кое е за предпочитане.Знам че тези гуми са подсилени и по-трудно се пукат, но и цената им е доста солена.Някакви мнения и препоръки за гуми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
markup 156 #2 Отговорено 28 Август, 2012 Общо взето правилно си разбрал... пукаш гума и си караш с определена скорост еди си колко КМ (пише го в спецификацията на всяка гума). После има вероятност да хвърлиш гумата. Ето ти снимка на един мишелин: Някои такива гуми са по-издръжливи от други (като максимален пробег) или са с по-подсилени бордове и не се деформират по завоите, но това е доста тънко да го усетиш. Бонуса е, че ако пръснеш нормална гума (здраво да я скъсаш) има голяма вероятност да пребиеш себе си, колата и джантата, а при тези се очаква (и съм го виждал) да спаси положението. Аз избрах да карам с нормална гума - цената е доста по-приятна, а и хубавата гума пак си е със здрав борд и трудно би се спраскала до толкова, че да се пречукаш. Това какво дава производителя е доста субективно, а ако имаш място за резервна не пречи да сложиш една там (патерица или нормална, все може да свърши работа). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #3 Отговорено 28 Август, 2012 Благодаря,препоръки за зимни и летни гуми. Аз съм се спрял на марките Bridgestone или Michelin. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todorov365 8 #4 Отговорено 28 Август, 2012 Мисля ,че на марките на които си се спрял са добри колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
markup 156 #5 Отговорено 28 Август, 2012 Разгледай и Dunlop. Когато излязат класациите на TUF или както бе немската организация на автомобилистите прегледай и там какво препоръчват. (не съм сигурен за името). НЕ забравяй и за Pireli, BF Goodrich, TOYO, Continental, Yokohama и Nokian. Nokian и Dunlop много ги хвалят за зимни гуми. Лично аз съм много доволен от BF Goodrich и адски приятно изненадан от Firestone (компания собственост на Bridgestone). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #6 Отговорено 31 Август, 2012 Ако гониш ниско общо тегло гума-джанта обаче, не са добър избор да знаеш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #7 Отговорено 1 Септември, 2012 Да, разбрах че са доста тежки, най-вече ме интересува дали са по-сигурни от другите гуми, защото нямам резервна гума и не ми се иска да рискувам. Смятах да си купя, но нещо ми е трудно намирането и.Незнам дали следващите гуми ще са ми RUNFLAT, но ако ги намеря на добра цена, може да се замисля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.pavlovq 80 #8 Отговорено 1 Септември, 2012 Колега, прочети за гумите тук: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=2063194&sid=b0b95bf60a03a9c3e3e5edb48a09d887 (линка не е реклама, а помощ за колегата, надявам се да не ми замине поста), колегите пишат, за возията и за важни неща относно този тип гуми, които никак не е лошо да вземеш под внимание, преди да се екипираш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове