велизар 172 #1 Публикувано 6 Юли, 2012 Здравейте колеги,имам следния проблем.Днес се прибирам,запалих колата и слезнах да си оправя огледалата понеже ги бях прибрал да не мине някой и да ги откърши.И какво да видя лавото ми огледало се върти във всички посоки без никаква съпротива,а нарочно ги прибрах преди това точно заради това да не мине някой заплес и да ги обърне.Но някой "добронамерен" цървул нарочно го е потрошил.Явно го е извадил в нормално положение и после го е натиснал напред за да го счупи друг начин невиждам.Иначе огледалото си работи но не мога да го застопоря във нормално положение.Мисълта ми е има ли някакъв по безболезен начин да го оправя или за да стане като преди трябва да го сменя цялото.Става на въпрос за Акорд 5-та англичанка ако има значение.Ще съм ви много благодарен за всеки съвет че направо съм полудял и жална му майка на тоя ако го разбера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #2 Отговорено 6 Юли, 2012 Можеш. Трябва да видиш от къде точно ти минават кабелите/ако е ел/ и да му набиеш една по-дълга рапитка. Ама няма да се прибира после... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #3 Отговорено 7 Юли, 2012 Абе не ми се щеше да го побългарявам че ще ми е трън в очите винаги ама ако не измисля нищо ще е нещо такова май. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hrome 2 #4 Отговорено 7 Юли, 2012 Здарвей колега, може да се оправи и без рапдки. Трябва да го свалиш. От вътре махаш декоративният малък панел на вратата и ще видиш три болчета. Развиваш ги. Преди това свали кората откачи внимателно буксите на огледалото и на комндният модул за ел стъклата. При свалено огледало обърни от долу, ще видиш, че има едно болче, което е за кръстата отверка и се отвива през отвор, който е на корпуса на огледалото. Развиваш го. Излииза стиклото заедно с машинката и аостава щита празен. Сваляш ринга около огледалото(на болчета е, за да не го счупиш трябва да го свалиш). Ще видиш щита е на ос върху оста има пружина, която го държи, за да не се мандахерца Върху пружината има зегерка,която завалцована за оста е ТОЧНО тя е счупена или развалцована при теб. Две възможности :1) Поставяш зегерката като ти трябва още един човек да натяга пружината и и да държи ти валцоваш внимателно с три буквеният майстор с някакъв дорник. Ще имашогледало, както си е било.2) Колегата ти е казал една рапидка и си ти ... Ще имаш дървено огледало, което при първият дурак, който го закачи може да изкърти и рамката на вратата Поздрави !!! P.S. Ako Искаш сам да си го направиш Браво ! Ако те не ти се занимава рапидка,но ВНИМАВАЙ с кабелите. Успех! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #5 Отговорено 7 Юли, 2012 Мерси много колега определено ще направя всичко възможно да си го направя в първоначалното състояние. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
logoH 12 #6 Отговорено 7 Юли, 2012 (Редактирано) И при мен се случи същото преди време.Тая зегерка е изтарвала.Аз свих пружината с едни чирак Клещи .Ще ти трябва помощник ,аз сам не можах да се справя. Успех Редактирано 7 Юли, 2012 от logoH Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #7 Отговорено 21 Юли, 2012 Ами,разглобих цялото огледало на съставните му части.Беше паднала една съчма от трите и по неприятното е че имаше и отчупено парче метал от корпуса.Сигурно това отчупеното парче пречи огледалата да се обръщат напред.Понеже реших че няма с какво да го залепя за да е достатъчно здраво не го и сложих.Само сложих съчмата прибрах пружината и го сглобих.Стана много добре не мърда не трепва ама и не съм го пробвал да прибера огледалото за да не опусне пак пружината ,и да се налага пак да го разглабям.Общо взето е това врътня си беше ама си заслужава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fiend 89 #8 Отговорено 21 Юли, 2012 И аз минах през ремонт на въпросната зегерка но използвах тръбен ключ вместо клещи. После за по сигурно направих и канал с ножовка над зегерката и сложих скобичка от тези с които се закопчават датчиците (не ги знам как точно се казват) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #9 Отговорено 28 Юли, 2012 Ще взема и аз да сложа такава скоба защото днес от тръскане по дупките пружината охлаби и съм в същото положение като преди. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове