Jump to content
Asti

Мнения и съвети за Civic 5-та генерация

Recommended Posts

Здравейте колеги.Едно приятелче се кани съвсем скоро да се присъедини към клуба и се е спрял на конкретно тази обява http://www.cars.bg/u709409Ако не тук, то няма къде другаде да получа компетентно мнение ... интересуваме вашето мнение за тази кола конкретно (не за civic 5-та като цяло), ако виждате и имате някакви забележки или имате препоръки какво да гледаме на място. Понеже му е на зор работата и ако всичко е по план до края на седмицата колата вече няма да е софийска ... Ще съм ви благодарен за съвети и препоръки или пък ако се окаже, че някой я познава тази кола и и знае историята също би било полезно. П.П. Знам че има още много такива теми където се обсъжда покупката на такъв civic ... както казах интересуваме конкретно тази а не общия случай. Благодаря предварително на отзовалите се.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължително огледайте колата за ръжда, че тези модели си нагниват, а и са си старички вече. Запалете колата изчакайте я да загрее, за да видите дали вдига оптималната температура. Чуйте мотора как работи и го изфорсирайте почти до червеното вижте дали пуши отзад. Ако имате възможност покарайте колата, за да видите дали хлопа, тропа, скорости, спирачки и т.н. В общи линии е това, ако колата ви хареса правете пазарлъка и я взимайте, а и за тези пари няма какво много да му се мисли стига да е добра машината. Гледайте купето да е здраво, да няма ръжда, а другото се прави.П.П. Аз за ръжда говоря и гледам на една от снимките има ръжда на левия праг точно до пластмасата.Огледайте колата внимателно. Успех! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за съвета.Знам, че като за тия пари неможе да се иска да е перфектна и да е като нова ... всепак исках да чуя мнение, понеже виждам че на някои други обяви колегите успяват да намерят много косури и несъответствия само по снимките.Мен главно ме притесняват скоростите на тази кола, понеже такъв Сивик автоматик до сега не бях виждал ... а опита ми с автоматиците се свежда до 2-3 кръгчета, колкото да видя какво е :)Има ли нещо на което трябва да обърнем внимание по скоростите за да разберем дали евентуално нещо не е тръгнало да си заминава. Ако беше ръчка, имам опит и знам какво е ако примерно съединителя си е заминал или ако се включват трудно скоростите, но при автоматика като не правиш нищо има ли как да се прецени подобно нещо (ако не за друго, то поне да имаме в предвид че ще трябва да се прави) ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Задължително я тествайте на пътя!Отгоре на кутията има щека за нивото на маслото. Маслото трябва да е червено и чисто. Нивото се проверява на загрял и загасен двг.На място, като включваш на скорост не трябва да усещаш удар, нещо подобно, като да включиш на скорост без съединител, но не толкова силно.Като я карате скоростите трябва да превключват плавно, без удари. Също при превключване не трябва да се получава изфорсиране на двг, все едно си натиснал съединител без да пускаш газта.Караш с около 80 км/ч, и натискаш яко газта до долу. Кутията трябва да превключи на 2-ра, след свкунди включва на 3-та и стой докато пуснеш газта. Получаваш невероятно ускорение. Има един начин да провериш кутията, но не се препоръчва на хора без опит с автоматиците. На място включваш на скорост, и без да пускаш спирачката натискаш силно газта за 3-4 секунди. Оборотомерът трябва да спре около 2500-3000, ако продължи да се вдига - не е добре. Пак повтарям, това е опасно за хора без опит.Когато палиш колата - даваш на контакт, светват "P" и "D4". "D4" и енджин чека изгасва, и палиш. Ако "D4" не изгасне, или мига по време на движение, значи има проблем с кутията. Ако "D4" не свети, като дадеш на контакт, или лампичката е изгоряла, или е махната защото има проблем.

Редактирано от Krasi-mir
  • Нагоре 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за съветите за скоростната кутия, главно това ме притесняваше и ме интересуваше как да се пробва. Утре на място ще си покаже как е колата, ще се надяваме да е читава и да посрещнем още един член в семейството на Хонда :) Благодаря отонво за съветите :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...