Asti 38 #1 Публикувано 4 Юли, 2012 Здравейте колеги.Едно приятелче се кани съвсем скоро да се присъедини към клуба и се е спрял на конкретно тази обява http://www.cars.bg/u709409Ако не тук, то няма къде другаде да получа компетентно мнение ... интересуваме вашето мнение за тази кола конкретно (не за civic 5-та като цяло), ако виждате и имате някакви забележки или имате препоръки какво да гледаме на място. Понеже му е на зор работата и ако всичко е по план до края на седмицата колата вече няма да е софийска ... Ще съм ви благодарен за съвети и препоръки или пък ако се окаже, че някой я познава тази кола и и знае историята също би било полезно. П.П. Знам че има още много такива теми където се обсъжда покупката на такъв civic ... както казах интересуваме конкретно тази а не общия случай. Благодаря предварително на отзовалите се. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #2 Отговорено 5 Юли, 2012 Задължително огледайте колата за ръжда, че тези модели си нагниват, а и са си старички вече. Запалете колата изчакайте я да загрее, за да видите дали вдига оптималната температура. Чуйте мотора как работи и го изфорсирайте почти до червеното вижте дали пуши отзад. Ако имате възможност покарайте колата, за да видите дали хлопа, тропа, скорости, спирачки и т.н. В общи линии е това, ако колата ви хареса правете пазарлъка и я взимайте, а и за тези пари няма какво много да му се мисли стига да е добра машината. Гледайте купето да е здраво, да няма ръжда, а другото се прави.П.П. Аз за ръжда говоря и гледам на една от снимките има ръжда на левия праг точно до пластмасата.Огледайте колата внимателно. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Asti 38 #3 Отговорено 5 Юли, 2012 Мерси за съвета.Знам, че като за тия пари неможе да се иска да е перфектна и да е като нова ... всепак исках да чуя мнение, понеже виждам че на някои други обяви колегите успяват да намерят много косури и несъответствия само по снимките.Мен главно ме притесняват скоростите на тази кола, понеже такъв Сивик автоматик до сега не бях виждал ... а опита ми с автоматиците се свежда до 2-3 кръгчета, колкото да видя какво е Има ли нещо на което трябва да обърнем внимание по скоростите за да разберем дали евентуално нещо не е тръгнало да си заминава. Ако беше ръчка, имам опит и знам какво е ако примерно съединителя си е заминал или ако се включват трудно скоростите, но при автоматика като не правиш нищо има ли как да се прецени подобно нещо (ако не за друго, то поне да имаме в предвид че ще трябва да се прави) ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #4 Отговорено 5 Юли, 2012 (Редактирано) Задължително я тествайте на пътя!Отгоре на кутията има щека за нивото на маслото. Маслото трябва да е червено и чисто. Нивото се проверява на загрял и загасен двг.На място, като включваш на скорост не трябва да усещаш удар, нещо подобно, като да включиш на скорост без съединител, но не толкова силно.Като я карате скоростите трябва да превключват плавно, без удари. Също при превключване не трябва да се получава изфорсиране на двг, все едно си натиснал съединител без да пускаш газта.Караш с около 80 км/ч, и натискаш яко газта до долу. Кутията трябва да превключи на 2-ра, след свкунди включва на 3-та и стой докато пуснеш газта. Получаваш невероятно ускорение. Има един начин да провериш кутията, но не се препоръчва на хора без опит с автоматиците. На място включваш на скорост, и без да пускаш спирачката натискаш силно газта за 3-4 секунди. Оборотомерът трябва да спре около 2500-3000, ако продължи да се вдига - не е добре. Пак повтарям, това е опасно за хора без опит.Когато палиш колата - даваш на контакт, светват "P" и "D4". "D4" и енджин чека изгасва, и палиш. Ако "D4" не изгасне, или мига по време на движение, значи има проблем с кутията. Ако "D4" не свети, като дадеш на контакт, или лампичката е изгоряла, или е махната защото има проблем. Редактирано 5 Юли, 2012 от Krasi-mir 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Asti 38 #5 Отговорено 6 Юли, 2012 Благодаря много за съветите за скоростната кутия, главно това ме притесняваше и ме интересуваше как да се пробва. Утре на място ще си покаже как е колата, ще се надяваме да е читава и да посрещнем още един член в семейството на Хонда Благодаря отонво за съветите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове