Jump to content
Dinko K

смяна двигател Хонда CRV 1 ген

Recommended Posts

Колеги някой сменял ли е двигател на Хонда ЦРВ първа генерация. При мен се появи обичайния проблем спукан блок, за съжаление оказал се характерен за този модел... Аз съм с двигател B20ZИма два двигателя за този модел B20B и B20Z, по каталог първия е 125к.с. втория 147к.с. но от няколко места чувам че нямало разлика в двигателя а само в електрониката и смело мога да сложа B20B без да има опасност да загубя мощност. А като цяло дори с 147к.с. колата ми идва малко тромава при изкачванията.Има ли някой опит да сподели дали двата двигателя са наистина еднакви?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моторите са коренно различни...бутала,всмукател и ред други

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моторите са коренно различни...бутала,всмукател и ред други

Вътрешно да, ама външно.. смятам че няма да има никъв проблем да бодне В20В на мястото на другия, ако греша поправи ме :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз освен сгъстяването и смукателя , друга съществена разлика незнам да има ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря за отговорите за съжаление темата тръгна в друга посока. Явно никой колега не е имал моя проблем.относно този "характерен проблем" моя личен опит от обаждане и срещи с десетина продавачи на тези двигатели показа, че много се търсят тези блокове поради спукване. Това едва ли е случайно. Аз лично също нямам обяснение как така моя толкова здрав мотор Хонда се оказа със спукан блок... Аз питам дали другия двигател става, не защото искам да го сложа, а защото не мога да намеря моя модел B20Z.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да можеш да ползваш Б20Б блок, но ако искаш 147 коня трябва да ползваш само блока и да сложиш карантията от твоя Б20З. Буталата на б20з са равни отгоре докато на б20б са вдлъбнати от там и разликата в компресията. Смукателя е различен но ти ще си ползваш твоя.

Редактирано от MIYAMOTO

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега може да го боднеш Б-то,но няма да върви като Z.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...