paceto 0 #1 Публикувано 15 Юни, 2012 Имам Хонда ХР-В 1.6 . 2001г. 105 кс . и се появи следното тракане. След като загрее от към шайбата която върти пистовите ремъци има тракане на метал в метал между 2800 - 3000 оборота когато колата е в движение . На празен ход няма тракане. Най-добре се чува когато карам с над 3000 оборота и пусна педала на газта. Интересува ме шайбата да ли е демферна или не и дали проблема може да е от нея или нещо друго. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #2 Отговорено 16 Юни, 2012 НЕ е демферна, наи обикновена шаиба си е, и едва ли е от нея, кога последно сменя ангренажа С РОЛКАТА също така и водна помпа? НЕ знам точно как е на тоя мотор но ако имаш паразитна или обтягаща ролка за климатика или за хидравликата не е лошо да бъде проверена и тя. Просто няма кво да трака на метал освен някоя ролка в окаяно вече състояние. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paceto 0 #3 Отговорено 16 Юни, 2012 ремаци и ролки са сменени преди ококо 500 км. много пут ме чака от англия до българия и е много претеснително това тракане .. да не вземе да ме остави някаде по пътя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #4 Отговорено 16 Юни, 2012 А преди смяната тракаше ли ? абе тея дали са ти стегнали шаибата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paceto 0 #5 Отговорено 18 Юни, 2012 да тракаше по същия начин .. мислех че може да е от обтягащата ролка , и след смяната ще се оправи ... ама не пак си е същото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #6 Отговорено 19 Юни, 2012 Хм, я кажи какво точно сменихте? ама всичко! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paceto 0 #7 Отговорено 20 Юни, 2012 ангренажен ремак и ролка , и трите ремаци на ( климатик, хидравлика, герератор), масла и филтри това е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #8 Отговорено 20 Юни, 2012 (Редактирано) Скии ся, предполагам че е от две неща, които не са били сменени, ама само педполагам все пак нямам гадателски способности все още, едното е ролката на климатика, даи газ да вземе да трака и пусни климатика виж какво ще се случи ще се промени ли звука. Другото по кофти е водната помпа, макар че тя за да се разтрака тряя да е яко разбита, тея дет са сменяли ремъците неможе да не са я видяли, макар че не се учудвам. тва че е разбита не е гаранция че ще тече! Имах такава само че тя ручеше кат подам газ в ниски обороти. Ама наи лесно превери кво се случва по външните ремъци, ако тряя откачаи един по един до де локализираш шума. Да не изключвам и шаибата на климатика ма тя веднага ще отпадне щом пуснеш климатика Редактирано 20 Юни, 2012 от Слави CR-V Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове