mind_exploit 0 #1 Публикувано 13 Юни, 2012 Привет,Имам Хонда Сивик `94-а, начинаещ шофьор съм, и преди няколко дни стана така че, педала на съединителя не се връща в изходно положение и не мога да превключвам скоростите когато е запалена колата. (Иначе мога, даже без да натискам нищо.)Та, видях че казанчето е празно, купих спирачна течност и го напълних ... но няма промяна.Прочетох тук, че трябва да го обезвъздушя, но - не мога да развия пробката. Или е ръждясала много, или просто е заяла.Та, въпросът ми е: проблем ли ще е ако опитам със преобразувател на ръжда? Може ли нещо да се прецака вентила? (То нали си има гумен накрайник, а пък и е доста фино, поне в сравнение с този болтоподобен израстък.)Мерси предварително ПП: иначе много коварен проблем, не мога дори да я затътря и до някой сервиз, защото даже не може да потегли ... ПП2: дадоха ми идея да пробвам директно да потегля и запаля, както съм вкарал първа ... но не знам дали въобще е добра идея ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellBull 44 #2 Отговорено 13 Юни, 2012 по принцип нищо няма да и стане ако я вкараш на първа и така си я закараш до сервиза, само не знам ако те хване някъде някой светофар трябва да гасиш двигателя.При мен ми се е случвало 2-3 пъти така съединителя като го натисна и си остава доло и всъчките пъти все се оказваше някоя от помпите на съединителя. За сега на хондата не ми се е случвало това и не я знам с колко помпи е но предполагам че и при теб ще е заминала помпата или някое уплътнение на помпата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #3 Отговорено 13 Юни, 2012 (Редактирано) Напръскай я с нещо за отвиване на заяли болтове и гайки, има доста добри химии и спрейове по магазините, но в някои случаи на дълбока "клеясалост" трябва много фантазия за да помогнат... Гумената капачка на пробката може да я махнеш ако случайно ти пречи, тя е за да не се пълни с боклуци самата пробка. Такива пробки се отвиват с ключе за спирачни маркучи, то обхваща почти цялата периферия на пробката и отвиваш без да я нараняваш. Изпадал съм в подобни случаи със заяли такива пробки на спирачни апарати и т.н. и съм ги отвивал с тресчотка с по-дълго рамо (колкото позволява мястото) и достатъчно дълбок камък, че да обхване цялата периферия на пробката - при тази постановка с много малко усилие я отвиваш, обезвъздушаваш съединителя за 2 минути и пиеш една студена бира Поздрави. Редактирано 13 Юни, 2012 от Petar Petrov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #4 Отговорено 13 Юни, 2012 Колегата е прав, намери си хубав ключ 8 за пробката, ако не можеш глух то поне хубав шестостен, не използваи лулички тип звезда да не я закръглиш. Наи хубаво е камъче с захват суперлок ама си иска дамъзлък С обикновено ключе дори не си помисляи да я напъваш!!! След като я развиеш обезвъздушаването става много лесно, аз не го правя по стандартния начин с помпане на педала, просто наливам горе в казанчето течност, закачам една 50 кубика спринцовка с едно маркучле з апробката, отвивам я и изсмуквам от нея до де се напълни, преди да спра да изсмуквам стягам пробката да не глътне въздух, и пак така, с 1-2 такива операци теква новата течност и си готов ( не забравяи да следиш нивото че казанчето е малко и бързо се смуква) На шурето на БМВ-то си играх с помпане ама не ме изкефи, бавно се получи там. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Трънчо 275 #5 Отговорено 13 Юни, 2012 Преди да го напъваш ти препоръчвам да го напръскаш с "елексира на живота", течност номер 1 и т.н. наречена WD40. Дори от някой Кауфланд може да я намериш. Моята пробка навремето се беше закучила по същия начин и така я излекувах (с постепенни напъни). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mind_exploit 0 #6 Отговорено 13 Юни, 2012 С обикновено ключе дори не си помисляи да я напъвашАми аз само такова имам ... (а защо да не пробвам с обикновено ключе ... има опасност да я изкривя ? ... или просто за да не я закръгля? ...) Иначе - добри идеи ... ще купя нещо за ръждясали детайли и утре сутринта ще пробвам пак ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mind_exploit 0 #7 Отговорено 20 Юни, 2012 Привет В крайна сметка с помощта на пътна помощ я закарах до един сервиз в Дружба, при един пич - Дидо - и той смени помпата на съединителя (оказа се в нея проблема), както и разни маркучи, а у ... включително и закръглената пробка ... Та сега си е наред ... (Има няколко други драми като провиснали врати или изгнили прагове, но по ходовата част би трябвало скоро да нямам проблем ... ... а и като се има предвид че това ми е учебната кола, а постоянната ще я вземам догодина - мисля че засега нещата са ОК ...)Мерси на всички за мненията и съветите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове