JDMWORKS 30 #1 Публикувано 7 Юни, 2012 (Редактирано) Здравейте,Карам купе EJ8 с мотор D16Y8 и един ден от нищото ми светна чека! Проверявах ламбда сонда, датчик за входящ въздух всичко си беше ОК. Закачахме колата за диагностика и ми даде следната грешка: Система за управление на клапаните, не изправна!!!!Настъпвам до регулатор и на 5500RPM където трябва да се пусна VTEC двигателя спира да вдига обороти все едно там е redline-a! Engine Check-a си светва общо взето когато си поиска. Един път паля check-a не свети колата си върви нормално има си VTEC всичко ОК, но след 2-5км обаче светва и колата умира от към вървеж, предполагам защото влиза в авариен режим. Мисля че чека светва като позагрее двигателя, но не съм сигурен все още следя симптомите.Помагайте, давайте акаъл че аз съм в тъча и нямам никва представа каде и кво да проверявам!0883 44 20 55 - Пламен от Стара Загора съм.Благодаря. Редактирано 7 Юни, 2012 от JDMWORKS Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pipon4o87 84 #2 Отговорено 7 Юни, 2012 разглоби си VTEC клапана и виж как е цедката на маслото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDMWORKS 30 #3 Отговорено 7 Юни, 2012 Малко повечеи информация ако може да ми дадеш къде се намира и как изглежда ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pipon4o87 84 #4 Отговорено 7 Юни, 2012 колега в тази тема пише за икономиците,но това да не те притеснява ,там е посочено къде е клапана ,държисе на 3 болта за ключе 10мм. и твоят клапан е там . http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=31290 . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Me Gusta 137 #5 Отговорено 7 Юни, 2012 Витек соленоида ти се намира отляво на капака на клапаните при делкото, дърви се на 2 или 3 винта, разглабяш го и до чистиш най-вероятно се е запушила цедката, след това е хубаво да си смениш гарнитуърката на витек клапана, но ако нямаш такава и силикон върши работа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #6 Отговорено 7 Юни, 2012 Я проверете пак коя грешка дава Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDMWORKS 30 #7 Отговорено 7 Юни, 2012 Дава ми ламбда сонда, подгрев на ламжда, топлитен датчик и управление на клапаните! Но не мисля че нямам VTEC заради първите 3. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #8 Отговорено 7 Юни, 2012 Кое ги управлява клапаните ?Окъси си буксата за самодиагнастика и брой миганията на Чек-а.Грешките ги има тук във форума.По принцип на стоково ЕЦУ, няма втек докато не стопли моторя.Клапанът може профилактично да го свали, и очистиш цедката,но си виж пак грешките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDMWORKS 30 #9 Отговорено 8 Юни, 2012 Буксата от VTEC клапана беше наполовина разкачена Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #10 Отговорено 13 Юни, 2012 Здравейте Може ли цедката на Втек клапана и самия клапан, да се почистят с WD40 или е необходимо с някакъв друг препарат?След почистването клапанът трябва ли да се намаже с някаква смазка/моторно масло или не е наложително?П.П. Извинявам се, че ползвам темата на колегата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pipon4o87 84 #11 Отговорено 13 Юни, 2012 може колега с WD40 да се почисти ,не е нужно да се смазва(клапана нали работи с маслото от двигателя). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове