Jump to content
Simonito

Хонда ЦР-В 147 к.с.

Recommended Posts

Здравейте,нов съм във форума и от скоро притежавам Хонда ЦР-В 147 к.с.,99 набор.Искам да попитам колегите от Плевен дали има оторизиран сервиз на Хонда в града.Намерих информация само за Фобос и ако може да ми кажете дали сте доволни от обслужването там.Също така ме интересува какво трябва да сменя по джипа освен масло на двигателя.Ако няма прословутото виене от диференциала,трябва ли да му сменям маслото.Също така четох,че не се препоръчва смяна на маслото на скоростната кутия.Моят е с ръчна такава.Иначе попрочетох инфо от форума,има доста полезна информация.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

нов съм във форума и от скоро притежавам Хонда ЦР-В 147 к.с.,99 ...

Добре дошъл колега Публикувано изображение моят съвет към теб е освен маслото на двигателя и масления филтър да смениш и ангренажния ремък заедно с обтяжната ролка , за да си сигурен , че няма да береш ядове заради обслужването.Провери си нивото на маслото в задния диф и във скоростната кутия за евентуално доливане . Все пак караш 13 годишна кола, затова не се престаравай - смяна на масло на дифа ако вие , иначе си карай колата и не бери грижи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като я взех моята преди малко повече от година смених ангренажния ремък и обтяжната ролка и пистовите ремъци, маслото на двигателя, маслото на диференциала, защото виеше, както и предни и задни накладки (за задните после ме беше яд, защото уж бяха някакви "хубави" япоски а те по-зле и от предишните). За сервиз не мога да те ориентирам, защото не съм точно от Плевен иначе във Фобос си слагах газовата уредба и като изключим някои дреболийки съм доволен. Пак там исках да си сменя ремъка и ролката, но не можаха да ми отвият централния болт, защото беше лепен и тогава смених само маслото, филтъра и маслото на диференциала. Днес си търсих биелетки и тампони за стабилизираща щанга. Биелетките лесно намерих, но за тампоните обиколих града 100 пъти докато намеря. Преди имах Ауди и винаги си намирах части от първия път, а сега с ЦР-В-то все по заявка и трябва да ги чакаш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако бях аз на твое място задължително щях да сменя:1) Ангренажен ремък + ролка2) Масло3) Филтри - въздушен, бензиновАко ми останат парички:1) Масло заден диф - 29 лв/л от хонда - дори и да не вие2) Филтър климатик3) Масло скорости (не може някой да ме убеди, че смяна на масло е вредна практика при който и да е било агрегат в един автомобил).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес си търсих биелетки и тампони за стабилизираща щанга. Биелетките лесно намерих, но за тампоните обиколих града 100 пъти докато намеря. Преди имах Ауди и винаги си намирах части от първия път, а сега с ЦР-В-то все по заявка и трябва да ги чакаш.

Подложи парче пистов ремък м/у тампона и купето. Дори в реномирани сервизи го правят ;-) Изкарва 40к поне...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите,колеги.Много сте отзивчиви.Исках да се консултирам,за да не пропусна нещо.Предишната ми кола (бмв е 36) като я обслужих първоначално от-до,след това 30-40 К километра нищо не съм пипал.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...