Jump to content
movx2000

ГИ и следене на разход

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Колеги, в последно време ми се върти много сериозно идеята за слагане на ГИ на моята англичанка.Преди не знаех нищо за газовите уредби, но след като помогнах на един колега с кабел за Бардолини и разръчкахме настройките, разгледах документацията, доколкото я има, прочетох много неща по форумите и на други места в нета.Извода ми е, че съвсем спокойно мога и сам да си монтирам ГИ, като си купя директно частите от някоя фирма, която предлага комплекти.Въпроса е обаче какво точно, и защо точно това.Трябва колата на газ да върви почти като на бензин, трябва разхода да е приемлив, нали заради по-евтиното гориво се прави все пак цялата дандания. И трябва ГИ да не ми увеличава проблемите много с колата като цяло. И трябва цялата система да не ми излезе много скъпо. Доколкото виждам, може да излезе под 500 лева, но май без бутилката.Та - на въпроса - искам да мога да си следя постоянно текущия и среден разход. Наскоро си купих Инфоборд, последния модел, с тъч скрийна и цветния дисплей. Мога да кажа, че си заслужава парите главно заради това, че постоянно мога да си следя разхода с него. Та, въпроса ми е, има ли такова чудо, което да работи по същия начин, но, да е вързано с ЕКУ-то на ГИ? Това Бардолини, което ръчках има безплатен софтуер, с който могат да се следят всички показатели, показания на сензори и т.н. по време на движение, както и корекцията им, но не дава текущ, нито среден разход. Това е логично донякъде, защото софтуера е направен само за диагностика и настройка, и върви на лаптоп. Човек не може да кара постоянно с лаптоп на съседната седалка.От друга страна е ясно, че информацията за изчисляване на разхода я има - налягане на рейката, време през което газовите инжектори са отворени, както и размер на дюзите, респективно дебит на инжекторите. Както и температурата. С тези данни би трябвало да може разхода да се смята от компютърче, подобно на Инфоборда.Въпроса ми е има ли някъде такова животно, съществува ли, продава ли се за някоя газова система, или никой не се е сетил още.Защото - ето сега, колегата на когото помогнах, след много напъни, пак казва, че му е голям разхода, но има много неизвестни. Той не знае какъв му е разхода на бензин, разхода на газ го отчита от пълнене до пълнене и по изминати километри, но върти на място доста време докато ръчка и настройва. Та не може да му се хване края. А и все пак сигнал за отварянето на инжекторите се подава от бензиновото ЕКУ. Според мен ако не могат да се следят всички неща в реално време, се действа като да бъркаш със затворени очив торба със змии. На сляпо се действа, разчита се на мърляви майстори, които при това се правят на велики. Какъв е смисълът тогава да се дават пари за газова система, за да си увеличим проблемите само, постоянно да търчим по сервизи за диагностика, и дет се казва, ако си нямаме занимание, да се въртим постоянно около колата?Може би малко объркано го написах, но надявам се че ще ме разберете.

Редактирано от мишо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...