Jump to content
JDMWORKS

D16Y8 с газов инжекцион BRC

Recommended Posts

Здравейте,Преди седмица си сложих газов инжекцион на купето с мотор D16Y8. Проблемите които имам са: изведнъж от нищото както си карах и ми светна чека докато бях на газ!?@ Сега в момента свети и угасва когато си иска общо взето. Като подам рязко газ от свободна и колата се дави супер гадно и не качва обороти както би следвало да си качва! Карам със ламбда сонда и датчик за входящ въздух от Импреза поради простата причина че не съм си намерил оригинални, а новите са много пари! Преди да сложа газта не съм имал проблеми със следните ламбда и температурен датчик. Сменил съм свещи днес NGK made in Japan! Ходих за допълнителна настройка на колата газта и в последствие я закачихме на профилактичен преглед. Даде следните греши: Ламбда сонда, и система за управление на клапаните неизправни!Да речем че чека един път свети др. път не задари сондата понеже показваше неравномерни стойности на лаптопа. Но от сервиза в Стара Загора не могат да установят проблема със задавянето при подаване на рязко газ на свободна!!!Някои идей, препоръки, критики? Мерси

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тези двигатели понякога става малко трудно автоматичната настройка при БРЦ системи.Трябва при настройката да се разшири обхвата на допустимо отклонение от бензиновите времена и след това да се изгладят нещата на ръчна настройка.Давенето при подаване на газ се оправя от програмата меню:DRIVEABILITY/TIP-IN.Преди да ти я пренастройват е хубаво да откачат акумулатора за малко , би трябвало да нулира адаптацията на колата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен ли си че ще се оправи ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някакви други препоръки ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Френдо , сега ти прочетох другата тема в техническия раздел.Тя колата ти пали чека само на газ или и на бензин?Щото докато не го отстраните този проблем с подгряването на ламбда сондата много силно се съмнявам да заработи добре на газ.Получава се една тъпа история , че ламбда сондата работи от време навреме когато успее да позагрее.През останалото време показва бедна смес ЕКУ-то почва да набива гориво за да я обогати и в един момент колата почва да се дави.

Редактирано от KRING

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...