Jump to content
Guest alpinab

КАТ -ответен удар

Recommended Posts

Guest alpinab

цитирам "нетинфо"Сериозно увеличение на глобите за нарушители предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, одобрени от Министерския съвет. Шофьор, който в населено място кара с над 50 км/ч по-бързо от максимално разрешеното, ще плаща 250 лв. и ще остава 3 месеца без книжка. Същото нарушение извън рамките на населеното място ще "струва" 50 лв. по-малко, но не и ако водачът превозва пътници или опасни товари - в такъв случай глобата е 400 лв. Ако превишението при градско шофиране е между 41 и 50 км/ч глобата е 200 лв. и 2 месеца без свидетелство за правоуправление; за скорост от 31 до 40 км/ч санкцията е 150 лв. и един месец без книжка. Най-ниската глоба от 10 лв. ще се налага, ако водачът е превишил скоростта с максимум 10 км/ч. Завишени са санкциите - отнемане на книжката за срок от един месец до една година, за шофьори, които са седнали зад волана сериозно "почерпени" и концентрацията на алкохол в кръвта им е 0,5 до 1,5 промила. За водачите със стаж по-малко от две години, както и за шофьорите, превозващи опасни товари наказанието ще важи при още по-малка концентрация - 0,2 промила.За колегите, които всекидневно пътуват по цариградско шосе късно вечер, предупреждавам, че има коли и бусчета(едни и същи вече засичам няколко пъти един бус старо Рено с тъмни стъкла и винаги има човек отпред, задницата на буса е паркирана така че винаги е по посока на движението ) с тъмни стъкла който си променят постоянно местоположението и имам предчуствието че ни правят честитки но само за сериозни нарушители бях чул, че щракат само за над 40+ или нещо такова..... аз вече карам примерно незнам за вас..... и пожелавам на всички безаварийно каране колеги.........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Абсолютно съм съгласен с промените. Мисля, че някой в крайна сметка си е размърдал мозъка и сега нещата изглеждат къде по-реални и нормални. Аз честно казано в населено място рядко карам с +30 на ограничението. Проблемът е тези нови промени да започнат да се изпълняват и налагат като санкции неизбирателно! :D При ограничение 50, спокойно се кара на 4-та с 60 и никое ченге няма да ти обърне внимание (освен ако не са ама наистина много закъсали). Точно снощи си го доказах за пореден път, като минах покрай радат в града с ~:P Е ... някой ден може и да доживеем да станем взискателни и към тези +10км/ч, но до тогава... До колкото знам и самите полицаи никога не настройват радарите на точното ограничение, а слагат малко +, но тук нека полицаите си кажат думата :D btw чух че връщат и фишовете, което е също нещо хубаво ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Б��но п�е

Доживяхме някой нещо да промени за да се обуздаят психопатите по пътищата...сега остава и да почне да се прилага... :D ...макар че не ми се вярва в близко бъдеще.Пак ще има избирателно прилагане... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gilgamesh

Това с вдигането на глобите е много хубаво, обаче... Би било ефективно само ако цялата система се регулира. Единствения ефект сега ще е, че КАТ ще почнат да си купуват с 5-6 години по-нови коли..... Дали като те спрат няма да се почне..... оххохоооооооо ма ти имаш ли представа, че саге ше ти вземем книжката... малее и кво ше правим сега?????? Та вместо с по 5 сега ше се минава с по 10 лв. Идеята ми е, че самоцелното променяне на глобите, без едновременно с това да се измисля начин за засилване контрола на КАТ, без да има специализирани институции вързани в цялата схема за нищо не става. Например в щатите как е решен проблема - караш пил с до 0.5 промила (ако не бъркам) - глоба 250 долара + 100 долара за клуба на анонимните алкохолици + 100 долара за фондация която се грижи за жертвите на автомобилини катастрофи + 15 часа обществено полезен труд или 2 дни в затвора. На второ провинение в рамките на 2 години - всичко е поне двойно - 500 глоба + 200+200 и т.н. + задължително 4-5 дни в затвора+ обшествено полезен труд- смяна на катетари на жертви от катастрофи например. Успоредно с това има пълно доверие в полицията, но всяка кола е оборудвана с камера и всичко което прави полицая се записва - по няколко причини - за негова собствена сигурност - ако някой извади оъжие например докато е бил спрян и 2 за да не може полицая и да си помисли даже да се занимава с подкупи. Всяко съмнение за подкуп се разследва момемнтално от специялна комисия и т.н. Ако и тука направят нещо подобно - би било супер. Иначе просто ще помогнем на братята полицай да си купуват по-скъпи коли и да живечт по-добре. Баааакшиши, бакшиши.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ashes

То лошото не е само в това че вземат ами, че има и кой да им дава... За два дни трима олигофрена ми сякаха пътя, двама минаха на червено от лява секция. Ако пребия някой такъв като куче, може да ме осъди... Обаче взе да ми свършва търпението и следващия такъв може и на таран да го взема ;) ... Няма да коментирам повече! Ние сме е"а"ти държавата!!!

Редактирано от Ashes

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PoweRG

А някой знае ли от кога влизат в сила промените ? Щото миналата седмица се нацелих в един стълб със 120 и в акта ми пише че съм бил с превишена скорост, сега ще треперя дали няма да посещавам форума на www.peshehodec-bg.com ;););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Има и друг момент: дочух по новините, че талони ще се връщат само след платена глоба......По-важното според мен е точно тази част, защото сега всеки прави нарушение и никой не плаща.Аз лично признавам, че не съм платил 1-2 глоби, защото не знам дали са дошли в общината и са ми зачислени или ще се окаже (както и преди ми се е случвало) да няма никаква глоба, щото или са загубили документа или полицая се е хванал в грешка и не е пуснал акта ..... (това беше отдавна, но знам ли ги сега какво е положението)ПП: както колегата обаче каза..... определено съм започнал и аз да спазвам доста от ограниченията. Чак ми стана и интересно по едно време.... ;) хаха, пък и разхода може да падне, няма само спирачка-газ..... но че олигофрените пак си ги има - ФАКТ

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Ми то добре вдигат санкциите всяка година ,но да сте видяли паралелно с това някой да оправя пътищата,да слага маркировка,да си отвори устата поне за глоби на пешеходци които пресичат където не им е мястото?даже и на камери ще се радвам-те поне не взимат подкупитъпото е че нас само ни притискат,а те не си помръдват пръстите даже.много е лесно само да размахваш фишове и глоби на хората,докато те няма с какво да ти отвърнат.но не е честно.и като ще плащаме като попове,нека поне си караме колите без опасности като дупки,пешеходци и други такива препятствия.а замисляли ли ст се дали няма да намалеят жертвите и катастрофите ако вместо да ни вдигат санкциите се заемат да оправят пътищата и маркировките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

Ми то добре вдигат санкциите всяка година ,но да сте видяли паралелно с това някой да оправя пътищата,да слага маркировка,да си отвори устата поне за глоби на пешеходци които пресичат където не им е мястото?даже и на камери ще се радвам-те поне не взимат подкупитъпото е че нас само ни притискат,а те не си помръдват пръстите даже.много е лесно само да размахваш фишове и глоби на хората,докато те няма с какво да ти отвърнат.но не е честно.и като ще плащаме като попове,нека поне си караме колите без опасности като дупки,пешеходци и други такива препятствия.а замисляли ли ст се дали няма да намалеят жертвите и катастрофите ако вместо да ни вдигат санкциите се заемат да оправят пътищата и маркировките.

лелеееее , колко съм съгласен с теб ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

Напълно съм съгласен с новите разпоредби, които са все още, обърнете внимание в текста, проектозакони, тоест не са въведени. Наистина, ще се отрази на селските гъзари, и няма да има толкова репортажи по телевизята, в които красиво момиче се е подпряло на патерица и обяснява как като се опомнила кракът и бил пред лицето и от него стърчали всякакви "жички" /така се изрази тя/ ;) Но така корумпираната страна на КАТ, която е за жалост по-големия процент от службата, ще кара по-нова персонална кола, защото като те спрат с над 50км/ч ще могат да ти поискат голяма част от сумата която би трябвало да платиш, тоест.. ако сега ти искат 10лв защото сумата е 20лв да кажем, сега ще ти искат ПОНЕ 50лв. защото сумата е 200 и т.н.... Аз силно се надявам да се намалят жертвите на катастрофи, и особено невинните, тези които са били на неподходящото място в неподходящото време. Относно маркировките и т.н... Много тъжна работа е тук също... преди 1 месец направих една почивка в Европа, из Европа и по-точно Хърватия... Ей боже, тези хора няма да влезнат в Евро съюза скоро, защото имало някакво време за изчакване но спокойно мога да кажа, че те са на светлинни години пред нас, просто ние сме жалки жалки! Преди ВСЯКА детелина, ВСЕКИ надлез, ВСЕКИ прелез, ВСЯКО населено място имат осветление на 5км. преди и след съответната точка! Нямат ЕДНА разбира улица, и ако правят кръпки... то като минеш през тях не скачаш 1 метър нагоре, и след това окачването да ти прилича на миш-маш! Маркировката, о боже каква им е маркировката... осветлението в самите градове е почти еквивалентно на нашето по големите булеварди, но самата маркировка РЕФЛЕКТИРА, боята е такава, че едва ли не свети. Без нити капка шега мога да заявя, че веднага щом минахме границата щяхме да се утрепем, няма шега.. щяхме да се хвърлим в някоя канафка, защото пътя е целия на дупки, за маркировка не може да се говори... просто на късмет сме се прибрали живи и здрави. Но за жалост това, което изписах ще стигне само до вас, хората които го знаят... а тези, които трябва да го оправят, няма да им мръдне малкото пръстче... тъжно, наистина тъжно... Аз лично съм изгубил всякаква надежда в тази държава, винете ме но просто не виждам за какво да се хвана.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest -=airman=-

преди 1 месец направих една почивка в Европа, из Европа и по-точно Хърватия... Маркировката, о боже каква им е маркировката... осветлението в самите градове е почти еквивалентно на нашето по големите булеварди, но самата маркировка РЕФЛЕКТИРА, боята е такава, че едва ли не свети. ...

Прав си за Хърватска, преди 3-4 години и аз бях там. Но ти си бил в курортната част, докато аз от Пула трябваше да ида до столицата и обратно. Трябва да тикажа, че извън курортните области и големите транзитни пътища нещата не са чак толкова розови. И все пак са пред нас, признавам :) А туризма как го "коткат", направо им се покланям.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

Каквито и глоби да сложат КАТ, то те ще са безрезултатни, ако не се прилагат строго! Дали 100 или 1000 лв., като няма кой да ти я наложи, резултата е 0!Тираджиите и те са същата стока! Едни и същи малоумници в БГ карат както си искат, но в Германия са по-стриктни и от немците!Миналата седмица тръгнах за провинцията, по "Ботевградско шосе" един самосвал, пълен с пръст така се беше разиграл, че направо беше за затвора! От едната лента в другата, буци хвърчат, караше минимум с 80 км. (аз карах няколко дължини след него с тази скорост и ме беше страх да го изпреваря). При отказ на спирачките този самосвал започва да сее смърт и да мачка пред него наред! Такива неща са често срещани (трагедията в Бяла) и точно, защото всеки си прави каквото си иска и няма страх от нищо! За това е виновен КАТ и само КАТ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

не може да бъде виновен КАТ.виновните сме ние, и нашето самосъзнание :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

нашето същото самосъзнание, като кара в бялата европа, караме супер внимателно, нали ;) а тук дори и най-големите философи и радетели за спокойствие на пътя се изпускаме и правим глупости от време на време ;)като почне да се наказва поголовно, ще видиш как ще намалеят тарикатите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

като почне да се наказва поголовно, ще видиш как ще намалеят тарикатите

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

нашето същото самосъзнание, като кара в бялата европа, караме супер внимателно, нали ;) а тук дори и най-големите философи и радетели за спокойствие на пътя се изпускаме и правим глупости от време на време ;)като почне да се наказва поголовно, ще видиш как ще намалеят тарикатите
точно за това дадох пример с тираджиите! Доста катастрофи с турски тирове станаха в БГ! Карат като луди, защото знаят 5 евро на шапкаря и продължава! А в Германия не смее повече от 80 км/ч на аутобана!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GIGGS

Идеята е добра, но изпълнението ... предполагам корупционно - автоматично се вдига и "бакшиша" на евро-полицаите. Вярно е, че сега за 1-2 години ще подменят автопарка си. Най-добрия вариант е да не им даваме повод за изнудване, макар всеки да е изпадал в ситуация "ама аз нямам сестра"...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pancho

Хора какви са тези ТЕМИ -все едно съм във форума на ТРАБАНТ. Хондите вървят!!! ,как да карам в града с 50км .Обзалагам се че никой от форума не спазва това. По бул.България с 50км знаете ли какво задръстване ще става.Номера е че при навлизане на промените КУКИТЕ ще се налапат повече и ще вдигнат тарифите.Ако това стане аз лятото спирам колата и ще си карам мотора, поне с него нямам проблеми. ЦРХ 130к.с. с 50км/ч незнам как го правят някои ,ама на мене ми е нервен десния крак и като има някой мотльо отпред или някоя лелка изправила облегалката и опряла с гърди волана стават едни чупки една мръсна газ :rolleyes:

Редактирано от Pancho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Salamander

Не разбирам за6то хора с бързи коли и тунинги по тях се радват на мизериите които са ни подготвили.... :rolleyes: Като по4не да ви се отразява на джоба 6е спрете да одобрявате... :biggrin: всеки прави нару6ения в тоя натоварен трафик без голфаджииските пинизи сме загинали :thumbs2:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GIGGS

"Бързите коли и тунингите" не означават "Идиот зад волана". Може да караш съобразително бързо, но не като оттърван от 4-ти километър, нали? Да си виждал тунингована маршрутка? Не, но "пилотите" им заслужават и велосипед да не помиришат. Не е въпроса колко бърза кола караш, а как. Повечето от познатите ми увличащи се по високите скорости са доста разсъдливи и съвестни шофьори, което не означава, че карат като баби.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Salamander

за мар6руткаджиите е ясно...тиняци са :rolleyes: не оправдавам и нагледците които си мислят ,4е всеки трябва да им прави път и подкрепям хората които карат бързо но разумно,съобразяват се с околните,обстановката и когато не пре4ат на никои тогава използват пинизите :thumbs2: аз се опитвам да съм такъв,а и като види6 безлиуден булевард пред теб как да не се изръ4ка6??? :biggrin:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pancho

Аз немога да разбера едно. Тука се говори за някакви спортни филтри ,колектори, спортно окачване и т.н. За какво са ви тези неща щом ще карате с 50км/ч всичко от изброените неща не ви е нужно или по магистралата към Пловдив с 130км/ч спортно окачване не ви е нужно.То не ви подобрява бавните рефлекси или повдига самочуствието ви на голям пилот от формула 1. Правите евала на тъпите закони. И какво хубаво като КАТ прецакват хората? "Наи -после сетиха се" ---Какво са се сетили ! Глоби може да има колкото искат ,ама няма кой да ги плаща.

"Бързите коли и тунингите" не означават "Идиот зад волана". Може да караш съобразително бързо, но не като оттърван от 4-ти километър, нали? Да си виждал тунингована маршрутка? Не, но "пилотите" им заслужават и велосипед да не помиришат. Не е въпроса колко бърза кола караш, а как. Повечето от познатите ми увличащи се по високите скорости са доста разсъдливи и съвестни шофьори, което не означава, че карат като баби.

Ти сам си го казал. "Бързите коли" Бързи са за да се карат бързо.Най -ме е яд като гледам някое порше да минава и да го мъчат в някакви 2000-3000 об.мин. за какво им е такава кола се питам. Редактирано от Pancho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

Ти сам си го казал. "Бързите коли" Бързи са за да се карат бързо.Най -ме е яд като гледам някое порше да минава и да го мъчат в някакви 2000-3000 об.мин. за какво им е такава кола се питам.

това означава ли, че като си обуеш марковите маратонки и трябва постоянно да тичаш с тях? :rolleyes: Защото за да си ходиш нормално може и с обикновена обувка, нали? :thumbs2:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

По бул.България с 50км знаете ли какво задръстване ще става.

От година-две вече не знаем, защото там ограничението е 70 км/ч :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

За мен тия проекто закони са да си измият смръдлия гъз законодатели и изпълнителна власт а за безопастността няма да има и помен от подобрение с тия безумни знаци и пътна маркировка за кратерите и път тип черен оффроуд да не говорим и ако сме хора на място а не телета(никой да не ми се обижда)на всяко променяне на законовите уредби да им натякваме къде наистина е проблема нямаше да сме на това дередже ама тука е БГ 7века робство си казава думата :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Nisa 1.6

Аз немога да разбера едно. Тука се говори за някакви спортни филтри ,колектори, спортно окачване и т.н. За какво са ви тези неща щом ще карате с 50км/ч всичко от изброените неща не ви е нужно или по магистралата към Пловдив с 130км/ч спортно окачване не ви е нужно.То не ви подобрява бавните рефлекси или повдига самочуствието ви на голям пилот от формула 1. Правите евала на тъпите закони. И какво хубаво като КАТ прецакват хората? "Наи -после сетиха се" ---Какво са се сетили ! Глоби може да има колкото искат ,ама няма кой да ги плаща.

Ти сам си го казал. "Бързите коли" Бързи са за да се карат бързо.Най -ме е яд като гледам някое порше да минава и да го мъчат в някакви 2000-3000 об.мин. за какво им е такава кола се питам.
Колега искам само да те питам на колко години си.Като гледам как разсъждаваш вероятно си на не повече от 25.По пътищата ни движението е адски изнервено. Няма никаква колегиалност и толерантност. Всеки изпреварва отляво, одясно, от едната лента в другата после пак в се връща в старата. Всеки се мисли за по- умен от останалите и се прави на по- добър шофьор. Лошите пътища, дупките и често не на място поставени знаци допълнително усложняват движението. За съжаление често и аз като се изнервя и почвам да карам грубо и агресивно, но въобще не се гордея с това. Бих призовал всички да бъдат по- спокойни и толерантни. Сигурен съм, че така ще стигаме по- бързо до мястото закъдето сме тръгнали. Мислил съм даже да ви предложа да организираме такава инициатива за "толерантност и отговорност на пътя"Относно бързите и спортни коли бих казал, че удоволствието за мен е и в лекотата на набиране, в прецизността на колата. Нямам против ръчкането но не по път за работа, когато трафика е на макс.Надявам се правилно да ме разберете. Не ме притесняват рацерите и съм готов с всеки да се дърпам и много се кефя но във все по- натовареното движение води до затормозяване на движението и до агресия. А на глобите майната им.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VamPo

Колега искам само да те питам на колко години си.Като гледам как разсъждаваш вероятно си на не повече от 25.По пътищата ни движението е адски изнервено. Няма никаква колегиалност и толерантност. Всеки изпреварва отляво, одясно, от едната лента в другата после пак в се връща в старата. Всеки се мисли за по- умен от останалите и се прави на по- добър шофьор. Лошите пътища, дупките и често не на място поставени знаци допълнително усложняват движението. За съжаление често и аз като се изнервя и почвам да карам грубо и агресивно, но въобще не се гордея с това. Бих призовал всички да бъдат по- спокойни и толерантни. Сигурен съм, че така ще стигаме по- бързо до мястото закъдето сме тръгнали. Мислил съм даже да ви предложа да организираме такава инициатива за "толерантност и отговорност на пътя"Относно бързите и спортни коли бих казал, че удоволствието за мен е и в лекотата на набиране, в прецизността на колата. Нямам против ръчкането но не по път за работа, когато трафика е на макс.Надявам се правилно да ме разберете. Не ме притесняват рацерите и съм готов с всеки да се дърпам и много се кефя но във все по- натовареното движение води до затормозяване на движението и до агресия. А на глобите майната им.
Съгласен съм с тебе. По пътищата е пълен ужас, всеки псува, всеки е нервен , всеки е състезател (тип пилот на Голф). А относно тези глоби .. по скоро вдигаме бакшиша за полицаите. Вместо да се крие зад храсти, коли, и знак "40" и да ти каже " добър вечер 5 лева " нека застане на видимо място .. да го виждат всички и да се кара по културно. Тогава съм съгласен да им плащам глобите! Относно радарите ми е правило впечатление че те спират като превишиш с 20+ . Внимавайте на какъв цвят минавате на кръстовищата на Орлов Мост и Софийския .. има гадни камери и снимат много ясно ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mario Pankov

Айде на Радар Детекторитеееееее! :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bat_gogo

Моето мнение е, че глобите колкото и високи да станат, начазанията колкото и драстични да бъдат, няма да променят манталитета на БГ шофьорите. Има няколко фактора влияещи на ПТП-тата - пътната обстановка, техническото състояние на автомобилите и най-трудния за контрол - човешкият фактор. Глобите имат за цел да влият именно на човешкия фактор, чрез налагане на страх в шофьорите да не бъдат ущитени с някой лев. Немисля, че това е най-правелният начин за намаляване на трагедиите по българските пътища. Трябва "отговорните" органи на властта да изградят цялостна програма, включваща действия по всички "фронтове". Аз съм сигурен, че ако се подобри инфраструктурата ще се "успокои" трафика и няма да има толкова изнервени и бързащи "състезатели", какъвто понякога съм и аз де :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GIGGS

Аз немога да разбера едно. Тука се говори за някакви спортни филтри ,колектори, спортно окачване и т.н. За какво са ви тези неща щом ще карате с 50км/ч всичко от изброените неща не ви е нужно или по магистралата към Пловдив с 130км/ч спортно окачване не ви е нужно.То не ви подобрява бавните рефлекси или повдига самочуствието ви на голям пилот от формула 1. Правите евала на тъпите закони. И какво хубаво като КАТ прецакват хората? "Наи -после сетиха се" ---Какво са се сетили ! Глоби може да има колкото искат ,ама няма кой да ги плаща.Ти сам си го казал. "Бързите коли" Бързи са за да се карат бързо.Най -ме е яд като гледам някое порше да минава и да го мъчат в някакви 2000-3000 об.мин. за какво им е такава кола се питам.

Не знаех, че със спортно окачване се подобряват "бавните" рефлекси :blink: Колкото до самочувствието ... аз нямам такова и на малък пилот от Ф1. Евала на "тъпите" закони не правим, а отказваме да правим "евала" на тъпаците по улиците - има разлика. Глоби има и ще си ги плащат - всички и ти включително иначе ще караш Хонда само на NFS :blink: Законите не са само за псуване, а и за спазване. За попържане са тия дето ги пишат и другите, които не ги спазват. П.П. Това за бързите коли, карането им и "мъчението на поршетата" даже няма да го коментирам ... някой беше предположил за възрастта ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pancho

Аз немога да разбера едно. Тука се говори за някакви спортни филтри ,колектори, спортно окачване и т.н. За какво са ви тези неща щом ще карате с 50км/ч всичко от изброените неща не ви е нужно или по магистралата към Пловдив с 130км/ч спортно окачване не ви е нужно.То не ви подобрява бавните рефлекси или повдига самочуствието ви на голям пилот от формула 1. Правите евала на тъпите закони. И какво хубаво като КАТ прецакват хората? "Наи -после сетиха се" ---Какво са се сетили ! Глоби може да има колкото искат ,ама няма кой да ги плаща.Ти сам си го казал. "Бързите коли" Бързи са за да се карат бързо.Най -ме е яд като гледам някое порше да минава и да го мъчат в някакви 2000-3000 об.мин. за какво им е такава кола се питам.

Не знаех, че със спортно окачване се подобряват "бавните" рефлекси ;) Колкото до самочувствието ... аз нямам такова и на малък пилот от Ф1. Евала на "тъпите" закони не правим, а отказваме да правим "евала" на тъпаците по улиците - има разлика. Глоби има и ще си ги плащат - всички и ти включително иначе ще караш Хонда само на NFS ;) Законите не са само за псуване, а и за спазване. За попържане са тия дето ги пишат и другите, които не ги спазват. П.П. Това за бързите коли, карането им и "мъчението на поршетата" даже няма да го коментирам ... някой беше предположил за възрастта ...
На мене цялото ежедневие ми е NFS. Така спестявам нерви и пари.Защото иначе трябва да си изчислявам разхода на моточасове ,а не на километри.Колегата по-горе е написал правилно че проблема няма да се реши с високите глоби ,а до голяма степен вина имат гадните пътища дупки и т.н. А че по Цариградско шосе ще мине някоя хонда ЦРХ шарейки ляво -дясно по плътното е нормално.Много върви леле. ;)А за възрастта е ясно че няма старец на 50-60 години да кара ЦРХ Редактирано от Pancho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Пак промени в закона:

"Всеки шофьор със светеща жилетка"

Каруците с пожарогасители, разрешават на опитните водачи да пият повече

СОФИЯ. Нови правила за шофьорите въвежда парламентът. 50 лева глоба ще плаща всеки водач, който няма светлоотразителна жилетка в багажника на колата си. Това решиха депутатите вчера, след като приеха на първо четене промените в Закона за движение по пътищата. Освен жилетка в багажника всеки седнал зад волана трябва да има и триъгълник, аптечка, пожарогасител, резервни крушки и гума. Същото се отнася и за каруцарите и мотопедистите. Те трябва да носят всичките обезопасителни атрибути като шофьорите. Цената на една светеща жилетка в момента е 7,40 лева. Експерти обаче прогнозират, че тя ще се вдигне след месец, когато законът влезе в сила. Тогава търсенето ще се увеличи десеторно, тъй като у нас в момента има над 3 млн. шофьори.

Двойно скача глобата с фиш, с който се наказват маловажните нарушения на пътя. Досега тя бе 20 лв. В промените е записано, че на всеки платил фиша си на място няма да му бъдат отнемани контролни точки от талона. Без книжка ще остава всеки, който не плати наложената му глоба в едномесечен срок.

По-високи ще бъдат и наказанията за превишена скорост и шофиране в пияно състояние. Зайците зад волана вече ще бъдат глобявани, ако дрегерът отчете алкохол повече от 0,2 промила. Актовете започват от 100 лева. 250 лв. пък ще плаща всеки, който бъде засечен да шофира с 51 км/ч над допустимата скорост. Той ще остава без книжка за 3 месеца.

Източник:

http://standartnews.com/bg/article.php?d=2...;article=175160

Само да бяха дефинирали стажа на "зайците зад волана". :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest OXYGEN
:) Чух, че дори и велосипедистите ще трябва да носят пожарогасител.... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Пак промени в закона:

"Всеки шофьор със светеща жилетка"

Каруците с пожарогасители, разрешават на опитните водачи да пият повече

СОФИЯ. Нови правила за шофьорите въвежда парламентът. 50 лева глоба ще плаща всеки водач, който няма светлоотразителна жилетка в багажника на колата си. Това решиха депутатите вчера, след като приеха на първо четене промените в Закона за движение по пътищата. Освен жилетка в багажника всеки седнал зад волана трябва да има и триъгълник, аптечка, пожарогасител, резервни крушки и гума. Същото се отнася и за каруцарите и мотопедистите. Те трябва да носят всичките обезопасителни атрибути като шофьорите. Цената на една светеща жилетка в момента е 7,40 лева. Експерти обаче прогнозират, че тя ще се вдигне след месец, когато законът влезе в сила. Тогава търсенето ще се увеличи десеторно, тъй като у нас в момента има над 3 млн. шофьори.

Двойно скача глобата с фиш, с който се наказват маловажните нарушения на пътя. Досега тя бе 20 лв. В промените е записано, че на всеки платил фиша си на място няма да му бъдат отнемани контролни точки от талона. Без книжка ще остава всеки, който не плати наложената му глоба в едномесечен срок.

По-високи ще бъдат и наказанията за превишена скорост и шофиране в пияно състояние. Зайците зад волана вече ще бъдат глобявани, ако дрегерът отчете алкохол повече от 0,2 промила. Актовете започват от 100 лева. 250 лв. пък ще плаща всеки, който бъде засечен да шофира с 51 км/ч над допустимата скорост. Той ще остава без книжка за 3 месеца.

Източник:

http://standartnews.com/bg/article.php?d=2...;article=175160

Само да бяха дефинирали стажа на "зайците зад волана". :)

Съгласен съм,нали все пак живеем в тази държава,избрали сме си управници и трябва да спазваме законите.....НО, да оправят пътищата,да следят за корупцията и подкупните полицаи,да ГЛОБЯВАТ И НАГЛИТЕ ПЕШАХОДЦИ КОИТО ПРЕСИЧАТ КЪДЕТО ИМ ПАДНЕ,да поправят знаците от 1970г със смешните ограничения 40км/ч и т.н. ....все неща от които страдаме...Тогава да глобяват,но и да контролират,щото глоби без тотален контрол не вършат никва работа......Един глобен и 100 пропуснати нарушители....Минаването на червено е най-тежкото нарушение и затова трябва да се взима книжка иначе още много ПТП и много жертви.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

голяма част от новите коли излизат от завода без резервна гума. някои са с run-flat tires, гуми с подсилен борд или подложка вътре, които могат да се карат бавно и без въздух, до гумаджийницатадруги коли пък са със компресор и спрей, който се впръсква във спуканата гума, и запушва пробойната. само дето след това гумата трябва да се изхвърли (?!?) въпреки че не виждам проблем да се свали, да се изчисти пяната, и да се залепи дупката.някъде бях чел статистика на ADAC, че средно на 12 гуми се пука веднъж гума. тоест на 3 комплекта гуми, веднъж пукаш 1 гума - не е много често явление. особено по хубави пътищапак недомислица на нашите законотворци. всъщност надявам се да е от свободните съчинения на журналистите, като заглавието "разрешават на опитните водачи да пият повече", а всъщност допустимата концентрация на алкохол пада!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен лично много ме дразни това, че законите не са равни пред всички. Забелязал съм няколко случая в които полицай пропуска лъскавия черен джип и спира "трошката" зад него, която се движи със същата или с дори по-ниска скорост. На мен лично ми се случи нещо подобно. Друго което е дразнещо е това, че ако в нарушение е някой чичко с мерцедес дори и да го спрат бута някой лев и заминава. Ако това се случи на някой обикновен човечец, не толкова заможен, има голяма вероятност да бъде обвинен в корупция и да си изпати здраво. Само това искам за всички мерките и ограниченията да са еднакви!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък мисля че тая тема е фанала прах от много време..... :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен лично много ме дразни това, че законите не са равни пред всички. Забелязал съм няколко случая в които полицай пропуска лъскавия черен джип и спира "трошката" зад него, която се движи със същата или с дори по-ниска скорост. На мен лично ми се случи нещо подобно. Друго което е дразнещо е това, че ако в нарушение е някой чичко с мерцедес дори и да го спрат бута някой лев и заминава. Ако това се случи на някой обикновен човечец, не толкова заможен, има голяма вероятност да бъде обвинен в корупция и да си изпати здраво. Само това искам за всички мерките и ограниченията да са еднакви!

Колега , ХОТкъде и зАщо звади таа стара тема (23 месеца)???Нищо , поне е повод за размисъл дали нещо по пътищата, законите и във всеки от нас се е променило към по-добро?А идват празници и много км. през тези "светли" дни !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...