Jump to content
valxonda

проблем с сензор CYP сензор за позицията на цилиндъра

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Колеги помогнете с някакъв съвет.От няколко месеца ми светва лампата на компа. за грешка и като я разчета с джъмпера ми показва грешка 9.това е CYP така наречения сензор за позицията на цилиндъра.Ходих да ги замерят с осцилоскоп тези три сензора които се намират в делкото и се оказа че работят безупречно дават си точни графики.Маистора ме посаветва да прозвъня кабелите и да проверя буксите.кабелите са здрави шунтирах буксата при делкото и при компа и грещката пак се появява.огварях делкото и ми се видяха малко напукани кабелите на този датчик.смених ги от датчика пуснах нови.замерих съпротивлението на датчика и ми показа към 420 ома.а го дават от 260 до 500 ома.че е нормално.НО компютъра пак ми показва тази грешка.незнам вече какво да го права.Карам хонда акорд 2.0/96кw двигател F20Z1.

Редактирано от valxonda

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Колега, ако всичко което казваш е вярно то не ти остава друго освен да смениш компа, опитай да намериш приятел или някой от форума със същия комп и ги разменете само за проба.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ако всичко което казваш е вярно то не ти остава друго освен да смениш компа, опитай да намериш приятел или някой от форума със същия комп и ги разменете само за проба.

аз мисля да почна първо с делкото но незнам кои ще се сагласи да си разменим делката за няколко дни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен си на прав път ,заделяй пари за ново работещо делко .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен си на прав път ,заделяй пари за ново работещо делко .

е ми благодаря за утехата се пак

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...