pagubg 5 #1 Публикувано 26 Май, 2012 Здравейте,От няколко дни обикалям и търся автомобил Honda HR-V и днес тъкмо харесах един, който бе в чудесно външно и вътрешно състояние, но като се качих да го покарам един шум ме притесни.Автомобила е HR-V 1600i (105 cc) 4x4. При спряло положение с навит ляв или десен волан и много плавно потегляне се чува румолене в задната част на колата. Усеща се и претрисане (както когато почти сте спряли и ABS-а ви се е активирал заради пясък или нещо друго хлъзгаво). Случайно някой да е имал този проблем или пък идея какво точно да търся, като я вдигна на подемник?Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emsi 6 #2 Отговорено 26 Май, 2012 почти сигурно е от диференциала за 4х4 Лечението е смяна на маслото 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pagubg 5 #3 Отговорено 26 Май, 2012 Благодаря за отговора. Ще помоля хората които я продават да сменим маслото на деференциала и да видим дали ще изчезне това "румолене" и претрисане. Дано изчезне, колицата ми хареса много Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #4 Отговорено 26 Май, 2012 Ако не изчезне(или ако откажат да сменят маслото), си търси друга Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #5 Отговорено 27 Май, 2012 Благодаря за отговора. Ще помоля хората които я продават да сменим маслото на деференциала и да видим дали ще изчезне това "румолене" и претрисане. Дано изчезне, колицата ми хареса много Въпроса не е само да го сменят, а да го сменят с такова на Хонда, иначе шумът пак може да остане .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pagubg 5 #6 Отговорено 27 Май, 2012 (Редактирано) Въпроса не е само да го сменят, а да го сменят с такова на Хонда, иначе шумът пак може да остане ..Да, четох доста за подобни проблеми във форума (точно като този който изпитах аз не сещнах де) и мисля да го сменя за моя сметка, като закупя лично маслото от бултрако, след което ще гледам докато го сменят, че по-големи измамници от тези в автосалоните не съм срещал напоследък. За жалост съм от Пловдив и грам не ми идва на акъла за някой сервиз в който основно хонда ремонтират, иначе бих я закарал там за експертно мнение.Благодаря отновно за отзивчивостта на всички.п.с Става въпрос за този автомобил. Редактирано 27 Май, 2012 от pagubg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #7 Отговорено 27 Май, 2012 Е за маслото как ти дойде на акъла веднага за Бултрако, а за сервиз не можеш да се сетиш .. Закарай си я в техния сервиз да ти я прегледат, цените за преглед са почти еднакви навсякъде ..Ако нищо не могат да ти кажат там, срещу тях са Субару и са тясно специализирани в системите 4Х4 .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen_ni 0 #8 Отговорено 27 Май, 2012 Имах същия проблем с моето ЦРВ, смених маслото на диференциала и шумът изчезна. При мен старото масло беше ок, но с 200 грама по-малко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pagubg 5 #9 Отговорено 28 Май, 2012 Благодаря за отговорите, но колата е вече продадена на други хора Ще търся друга. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KND 0 #10 Отговорено 29 Май, 2012 Здравейте! От 4 дни съм горд собственик на Honda HRV и имам същия проблем с новата си кола - при остър или обратен завой отзад се чува шум, подобен на хрущене, с леки вибрации. В сервиз в Кюстендил, майстори гледаха колата, ходовата част е здрава, кардана също, маслото в скоростната кутия и диференциала е чисто и в достатъчно количество. Сервиза, обаче, не е специализиран за Хонда и не мога да съм сигурен, че оценките са обективни. Може ли някой да посочи специализиран за Хонда сервиз близо до Кюстендил? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #11 Отговорено 29 Май, 2012 (Редактирано) КупИ си масло за диференциала, оригинално, т.е. "Honda DPF-S". Отиди в сервиза да ти го сменят, покарай някой и друг ден, и виж дали шумът ще изчезне. Ако не изчезне, пак си купи масло. Отиди в сервиза и им кажи да направят описаното в пост N14 ot Goblin, в ето тази тема:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=104513&p=1314773#post1314773Там, където пише "Поправка".Накрая, като приключите, сменете пак маслото. Редактирано 29 Май, 2012 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pagubg 5 #12 Отговорено 30 Май, 2012 КупИ си масло за диференциала, оригинално, т.е. "Honda DPF-S". Отиди в сервиза да ти го сменят, покарай някой и друг ден, и виж дали шумът ще изчезне. Ако не изчезне, пак си купи масло. Отиди в сервиза и им кажи да направят описаното в пост N14 ot Goblin, в ето тази тема:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=104513&p=1314773#post1314773Там, където пише "Поправка".Накрая, като приключите, сменете пак маслото.Благодаря за съвета колега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KND 0 #13 Отговорено 31 Май, 2012 Сърдечни благодарности и от мен! Вече по-спокойно карам с този шум. Какво мога да очаквам, ако не предпиема нищо и продължа да си карам така колата - ще се счупи ли нещо или само ще продължи да си "бърбори" отзад? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #14 Отговорено 31 Май, 2012 Все нещо няма да издържи на това бърборене. Купих моето CR-V със счупено каре на кардана, предполагам, защото предишният собственик си е карал спокойно с този шум Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen_ni 0 #15 Отговорено 31 Май, 2012 (Редактирано) Сърдечни благодарности и от мен! Вече по-спокойно карам с този шум. Какво мога да очаквам, ако не предпиема нищо и продължа да си карам така колата - ще се счупи ли нещо или само ще продължи да си "бърбори" отзад?Маслото е 30 лв за 1 литър (при мен толкова бе необходимо), просто не си заслужава Редактирано 31 Май, 2012 от Plamen_ni Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
juli_juli 2 #16 Отговорено 31 Май, 2012 Eй затова аз нямам заден диференциал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
seldon 1 #17 Отговорено 31 Май, 2012 Eй затова аз нямам заден диференциал.Не смятам че е в твои плюс. Но всеки си знае и решава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
juli_juli 2 #18 Отговорено 1 Юни, 2012 Може би.Ами аз и така съм доволен,а иначе щях да съм може би пре доволен.Ама съм смъквал разхода до 5,5л на извънградско. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pagubg 5 #19 Отговорено 9 Юни, 2012 Междудругото закупих HR-V с доста по-лек шум отзад. Закупих и въпросното масло от по-горните постове срещу скромните 29 лв за литър (нужен е само един литър). Шума и леките вибрации наистина изчезват след подмяната на маслото, но за жалост аз встъпвам в друг филм Светна чека, нещо в мотора тропа здраво.. Все пак съм решен да оправя каквото и да е било по мотора, понеже тази кола е точно това което търсех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове