Jump to content
ranko57

Смяна крушки.

Recommended Posts

Здравейте приятели от форума.Може ли някой да ми обясни как се сменят крушните за осветлението на бутоните за климатика,парното и положението на духалките.Без да се направят някои поразий,че какъвто съм Гюро Михайлов.Трябва ли да се вади цялата средна конзола.Колата е Хонда CR-V.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коя генерация е CRV-то?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз имам същия проблем CRV 1999г

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,може ли някой да ми каже на хонда акорд 1998 година вечер като пусна фаровете стрелките на таблото не ми светат.Това така ли е и ако не е какъв е проблема.Благодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега!За да смениш крушките, които осветяват копчетата за вентилатора, климатика и др. на CR-V RD-1 се сваля централната конзола.1. Заочваш от най - долното капаче на централната конзола, което се държи само на два пластмасови щифта.2. После сваляш детайла над него, този с пепелника и малкото чекмедже, не си спомням дали не трябваше да се свали и джапката за да ти се открият болтове.3. Сваляш централна конзола където е касетофона , копечтата и прочие, тя е закрепена от двете страни с по един болт, отвива се с ключ 104. сваляш бялата кутиика с копчетата и крушките се сменят от долната страна, ще ги видиш с отвертка се демонтират и монтират.За колегата с Акорда:не съм запознат при Акорд как е, но ако има сходно с CR-V, там от горна страна на таблото има две крушки, които осветават стрелките отгоре и фронтално, подсветката на стрелките не идва отзад.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Има едно "ако" - ако някой преди теб е правил тази процедура, може да е бил достатъчно разумен да не завива двете винтчета от т.3. Тогава отиваш директо на т.3, но без двете винтчета. Просто издърпваш конзолата напред, на щипки е. Жабката не е нужно да се сваля, само се издърпва напред, да увисне, отстрани има два ограничителя с гумени тампончета.Не знам за Акорда, но на RD1 освен двете крушки, отгоре пред таблото, има още 5 крушки зад уредите - 1 голяма и 4 по-малки.И да, колегата е прав, ако двете крушки пред уредите не светят, стрелките не се виждат.п.п. Сетих се още нещо - двете крушки за копчетата на парното оригинално са с оранжеви гумени маншончета. Ако сложите нови крушки без маншончета ефектът е поразителен.

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам, пак съм аз, изтече ми времето за редактиране.Всички крушки по таблото, включително и тези на контролните лампички, могат да се сменят със, или без фасунгите. И не е задължително да купувате крушки за Хонда. Моите половината са от Ситроен Ксантия, Форд Ескорт, а тези на бутоните са от Ровър 400.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До всички които карат акорд 1998г.Искам да ви попитам вечер не ми светат стрелките на километража,оборотомера,стрелката на водата и стрелката на бензина.Ако някои знае за проблема нека помага.Благодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марио, ти четеш ли мненията на колегите или си пускаш идентични постове за спорта???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зе ми думите от устата :PЕто схема на космическата совалка Акордhttp://www.hondaoriginalparts.com/honda_car_parts_selection_pfk.php?block_01=17S8401&block_02=B__1210&block_03=6300Ако те притесняват лампичките за автоматика, просто не им обръщай внимание.Позиции 1-8 са всички лампи. Позиция 8 е кабел с крушки, отиващ отзад до отгоре за двете крушки пред уредите. Почти всички крушки 1.4 W са за контролните лампички. Останалите са подсветка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

централната конзола само се издърпва ли ?има ли щипки по нея.аз разглобих всичко покрай нея но не ще да излезе.страх ме е да не я чупя ако дръпна по силно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, има метални щипки, но преди това трябва да си махнал двете винтчета отасрани. Ето схема, как се сваля конзолата - линкът в пост N4http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=47658&st=0&p=418503&hl=+фабричен%20+касетофон%20+crv&fromsearch=1entry418503Step 10 са показани двата винта, а на снимката отдолу се виждат местата на щипките на конзолата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Здравейте приятелчета ,и благодаря че ми се отзовахте на проблема.Четох доста материал,и ми стана ясно.Но се появи проблем на ЦРВ-то.Отказа централното.Всъщност,отключва четирите врати ,а заключва само шофьорската врата.Дали проблем с кабел на буксата ,или бушон.???Мнения всякакви приемам.Благодаря ви предварително.

Редактирано от ranko57

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Имаш ли дистанционно (заводско), или откл/закл. с ключа? Ако е с ключа, отвътре на патрона има едно миниатюрно ел.ключе, което подава сигнал към останалите врати. Ако си със заводско дистанционно, не знам, как точно работи, но е или същото ключе на патрона, или директно от блока на дистанционното (в шофьорската врата). Тогава сигурно имаш скъсан кабел в маншона на шофьорската врата.п.п. Имам схема на централното на RD1, но е у дома на компа.

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как се достига до крушките на задните габарити на HR-v?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте всички, Видях, че има начин да се сменят крушките, но на моята Хонда ЦРВ 2002 не може да се направи така, Предполагам, че има много лесен начин, но не смея да пипам нищо докато не потвардя. Надявам се някой да може да ми помогне. Благодаря ви предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми сигурно не може, 2002-а трябва да е II-ра генерация :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...