Jump to content
Civic ZC

От плочка към метанов инжекцион?

Recommended Posts

Здравейте!Колата дойде от Италия с обикновена метанова уредба БРЦ.Като се има на предвид че колата е комби и е на метан си е малко мудна за своите 115 к.с.Разхода ми в града е около 9лв./100км и извънградско до 100км/ч.-7лв./100км и при 130-140км./ч.-10лв. при цена на метана в Пловдив 1.82/кг.Малко височко ми струва сравнено с другите колеги. Вярно,че сложих и по-големи гуми,но някаква промяна не виждам от там.Колата се пали на бензин и ръчно се прехвърля на метан.Питането ми е има ли смисъл да се доработва към метанов инжекцион и до колко ще се отрази на разход и вървене.Ако някой е правил такава гимнастика ще съм благодарен за мнение.А също и къде в Пловдив може да се направи при читав майстор.Финансовата част също не е за подценяване. Извинявам се ако се припокрива темата,но в търсачката не намерих подобна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега не знам дали гимнастиката ще ти донесе особено голяма икономия, но съм чувал от таксижиите в София че метановата инжекция е доста по-добре от обикновената като поведение.Разтърсих нета за да видя какви части има метан инжекцията: - Софтуер - Изпарител за метанов инжекцион - Манометър за налягане на метан - Сензор за температура - Компютър за метан, /софтуер/ за газовия инжекцион - Филтър за газов инжекцион - Мапсензор - Дюзи за метан - Рейка за метан - Ключ с ниво - Окабеляване - Зарядно устройство за метан - Метанова тръба Да кажем че имаш някои от тези части цената без труд ще е поне 600-700 лв. Ако разхода спадне с 1-2 лева на 100 км. ще трябва да караш над 30 хил км за да се избие инвестицията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако ще трябва да бера повече ядове с повечето електроника покрай инжекциона май по-добре така да си карам.Благодаря за изразеното мнение!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...