Avenger 1 #1 Публикувано 24 Април, 2012 След реглаж на клапани се чудя нужно ли е да сменявам гарнитурата на капака при положение, че старата е здрава. Или пък да сложа малко силикон за всеки случай? Какъв силикон ще ми препоръчате? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
clinku 48 #2 Отговорено 24 Април, 2012 Слагай си старата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prelude98 68 #3 Отговорено 24 Април, 2012 Зависи откога не е сменяна гарнитурата и колко пъти е свалян капака на клапаните. По принцип на всяко отваряне се препоръчва смяна, но ако старата гарнитура досега не е пропускала масло може и този път да мине номера. Ако си решил да я сменяш- препоръчвам оригинална! Другите не вършат работа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Avenger 1 #4 Отговорено 24 Април, 2012 Мерси за съветите, но моя въпрос по-скоро беше да ми препоръчате нещо да мазна гарнитурата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fir3 468 #5 Отговорено 24 Април, 2012 колега зимаи силикон victor reinz продава се почти във всеки магазин за авточасти не е от най евтиния но за сметка на това върши перфектна работа Поздрави и успех ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HONDA-ADNOH 7 #6 Отговорено 25 Април, 2012 същия проблем имах,купувах няколко силикона но пак ми течеше накрая попаднах на термоустойчив силикон на TYTAN в туба както обикновения силикон.Плюса е че с пистолет се нанася много точно и за сега нямам проблем.Взех този на TYTAN защото една туба 280мл е 8 лева колкото 100мл от другите марки,а и защото е по удобен за поставяне.И преди нанасянето махаш гарнитурата чистиш я нанасяш на капака слагаш я и после пак на самата гарнитура.Не се лъжи да слагаш само от едната страна подлизва от другата . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Y.Krumov 2 #7 Отговорено 4 Май, 2012 Колега Avenger,а колко ти излезе реглажа на клапаните? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Avenger 1 #8 Отговорено 4 Май, 2012 (Редактирано) Ами без пари, колега. Сам си го направих пред блока, то не е кой знае каква философия. Иначе едно квартално майсторче ми искаше 20лв Редактирано 4 Май, 2012 от Avenger Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #9 Отговорено 4 Май, 2012 Не е задължително да се сменя гарнитурата. Сменя се ако е повредена или заминала. Силикон се слага само в 4-те ъгли на гарнитурата, НИКЪДЕ ДРУГАДЕ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове