Jump to content
slaviJordanov

Хонда Сивик 5ген

Recommended Posts

Здравейте,отскоро съм във форума и съм решил да се сдобия с една 5ген. хетч.И както се досещате почна едно ровене по сайтове,форуми и т.н.Та вчера попаднах на една обява ,която ми се стори добра.Свързах се с момчето,което я продава и от него разбрах,че предишния й собственик е имал и Прелюд,и тъй като му била излишна я продал.Веднага ми дойде на ума,че този собственик има вероятност да е някой от форума.Та затова реших да пусна тази тема,ако някой си я познае да даде повечко информация за състоянието на колата,защото според сегашния собственик е перфектна.Единият праг бил ръждясъл,но е оправен. Също така може и другите колеги,които имат опит с този модел или други Хонди,да дадат по един съвет,откъде е най-добре да се купи такава кола и като цяло за около 2000лв може ли да се намери читаво купе без значение с кой двигател? Другите ми възможност е колата да бъде вкарана от Австрия или Италия.Чичо ми,който има автокъща, ме посъветва да се откажа от Хонда, защото частите били много скъпи,но по принцип,когато реша нещо трудно може някой да ме откаже,дори да е прав на 100%.Изкажете и вие по едно мнение :) Благодаря на всички,които ще се вкючат,предварително!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега първо предаи много поздрави на чичо си, които иска да те откаже от хонда, тук не очакваи и колегите да те откажат мани тея митове и легенди че частите им са скъпи , но за сметка на тва не се чупи като всеки срешнат ГОУФ, или ХЛОПЕЛ, избрал си подходящата машина 5г хеч зависи какви са ти очакванията. Ако искаш комфорт и добра возия твоята кола ще е АКОРД, ПРЕЛЮД, ако искаш икономия и долу горе сностен варвеж земаи сивика, но моя съвет е да е поне с мотор д15б2 за тия пари не че и 1,3 не са стока но бързо ще му свикнеш и почват едни филми смяна на мотор и така. Има доста изчерпателни теми поразрови се иначе избора ти като марка е добър стига да попанеш на читав екземпляр. Успех с покупката

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, бъдещ колега. Моят съвет е да бягаш далеч от австрийки и германки, за да не си патиш с ламарини. Друго което мога да ти кажа със сигурност - това със скъпите части вече е мит и се изтърка отдавна. Малко цени да се ориентираш - воден радиатор нов 90 лв, горна помпа на съединител 90 лв нова ( 30 лв. ремонтен комплект), шарнир 50 (с работата), задни тампони 60 бройката (не са оригинални, но съм доволен от тях) и т.н. Плюс това частите се сменят доста по-рядко от тези на останалите марки. Та това да не те притеснява. Цаката е да гледаш и мислиш добре преди да се метнеш на някоя. За конкретната кола нямам идея и съм дълбок пас. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комфорт и лукс са последните неща,които очаквам от тази кола.Трябваше да уточня,че колата няма да се кара всекидневно,също така,че и най-вероятно няма да остане с този двигател,с който ще я купя , освен ако не е б16.Колата ще се използва като основа за проект,ако мога така да се изразя.Поне за сега това е идеята,пък ще видим какво ще стане по-нататък.Крайната цел,която съм си поставил е кола,която ме радва всеки път,когато я видя и ми доставя удоволствие като седна зад волана :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кажи на чичо ти кола за 2000лв ит какъв зор ще и са скъпи частите :) от италя няма да сгрешиш ако вземеш но трябва да си отваряш очите добре че италянците са големи боклуци :) свалят слагат и все на тъмно :) цял мотор има за по 200-300лв така че ако е изпаткал мотора не е фатално само ламарини да няма да се кърпят че край няма кърпенето! а и също така търси максимален оригинален вид-гаранция за по малко намеси от бай кольо водопроводчика :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,днес ходих на "оглед",слагам го в кавички,защото беше много набързо,колкото да добия представа за колата,тъй като до сега не бях се качвал в такава кола.Повозих се малко,направи ми впечатление,че количката върви доста добре за 1.3,но състоянието на интериора и екстериора беше далеч от моята представа за перфектно,както го описа момчето.Доколкото разбрах колата е от Австрия.Както казах набързо я погледнах,а и по принцип не разбирам чак кой знае колко,направи ми впечатление,че оборотите бяха над 1000,когато я запалих,а беше карана преди това(може и да е от таблото,защото беше "тунинговано",на последната снимка в обявата се вижда какво имам предвид).Нямаше проблем с паленето,но на доста места се забелязваше как ръждата е почнала да избива,а някъде беше избила вече.Единият калник беше вдлъбнат леко отгоре,по обяснения на момчето,като натиснал да провери амортисьорите и ламарината хлътнала.Като цяло ми хареса как върви и с това моторче колата,но козметичното й състояние се различаваше от представата ми за перфектно.Тук има още една кола,която съм си харесал и по снимките изглежда перфектна(но тия пари ми се струват множко),а и след днескащното возене взех да се отказвам от присаждането на по-голям мотор.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е колега, всеки продавач си описва колата като перфектна пък като се провери на място става ясно що за бангия е Публикувано изображениеПубликувано изображение

Имай предвид, че колите от Австрия/Германия 99% ги яде ръждата, и то сериозно.Много сол хвърлят зимно там.Публикувано изображение

Втората Хонда, която си показал изглежда доста добре, но 4200лв за пълнолетна кола, са МНОООГО пари, въпреки че някой фанатик на марката може и да ги даде Публикувано изображение Аз лично не бих, понеже е препълнено с такива Хонди, и има прилични на доста по-ниски цени.(Ако колата е на някой от форума да ме извинява :) )

За тези пари можеш перфектна Хонда от следващата генерация да си намериш.

Успех с търсенето колега!

Редактирано от honda_tech

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двете коли са много скъпи,като втората,малкия ВТЕК се продава от доста време.Потърси повече време,даже съм сигурен,че тука във форума ще намериш по добра кола,на по сносна цена...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да знам,че се продава от доста време,заради цената най-вероятно.Ако беше VTi без да се замисля,но.. Публикувано изображение От няколко седмици следя сайтовете за обяви,но изглежда,че от България е рядкост да излезе нещо,което си струва.Затова май ще се ориентирам към внос от Италия.Благодаря ви за съветите отново! :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, пак съм аз.. След дълго ровене из сайтовете за обяви започнах да се заглеждам и по купетата, но точно тези, които ми харесват са малко скъпи, а са 1.5... Но днес попаднах на 2 интересни обяви за хеч и реших отново да ви поискам мнение :) Ето я първата, а това е другата. Тази първата е далеч от сток, което от една страна е лошо, от друга е добре, а и цената ми се вижда малка за всичките тия работи, които са направени по нея. Също така как мога да разбера дали реално ги има тия неща правени по мотора. Втората пък е от Враца, което ми е малко далеч и си струва да се отиде само ако ще я взимам.. Това е купето на един колега от форума и всъщност ми харесва най-много от 3те (на външен вид) ,но ми се струва, че бързо ще ми омръзне с тоя мотор, а и цената е височка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...