Jump to content
civicgonemad

Пререгистрация на автомобил заради сменен двигател

Recommended Posts

Колеги преди време ми се наложи да сменя блока на колата и сега искам да пререгистрирам колата да е с новия номер на двигателя. Какви документи са ми нужни за това? Разполагам само с фактура с касова бележка и номера на закупения двигател и моето име на нея. До тук добре АМА... На моята приятелка чичо й е в пътна полиция (катаджия демек) и той каза преди малко като му звъннах, че ми трябвало документ за произхода на двигателя или договор за покупкопродажба между мен и предишния собственик ( де да го търся собственика като колата е докарана от UK и т.н).Моля да пишат хора които са се занимавали с тази мега бюрократична процедура. Благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2010г. сменях двигател на едно Деу. С колата и новия монтиран двигател, отидох в Кат, прпедставих им:- фактура, за закупуване на двигателя от фирмата от която го купих, също копие от митническата декларация за внос ,от същата фирма /понеже двигателя беше внесен от чужбина и му се плащала някаква такса/ , бележка от Техно тест за съответствие, че този двигател може да се монтира на това купе /че не е пригаждан/, попълниха ми документите в Кат, минах на каналите за сверка, подадох документите и стария талон на гишето и след 20 минути си взех новите талони. Това е всичко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ще ида да попитам в моргата... И дано да се развият добре нещата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължително искат технотест ;) Не се занимавай.п.с. За да не кажеш, че си правя вятър на устата, понеже отговарям с 2 изречения ще поясня. Исках да си регистрирам двигателя, ходих в КАТ, представих йм всички нужни документи, но ми казаха - кубатурата не е същата - трябва технотест. Без него не можем да ти издадем нов талон.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, какво страшно има да мине на Техно тест и да си вземе необходимата бележка ? Нали не пригажда друг двигател и не прави промени, по купето за неговото пригаждане? Ако слага съвсем друг двигател и прави конструктивни промени по захващането му към купето, тогава е малко по сложно и скъпо ,иначе само малка бюрокрация , някъде от 50 до 100лв. според зависи на кой ще попадне и за колко време ще му издадът този документ !

Редактирано от emicha1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какво представлява тоя технотест?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така има лека светлина в тунела. Но дано не си измият ръцете. Тези дни ощаквам да ми дадат фотокопия за закупуване от чужбина и за вноса. Ще пиша пак с краен резултат...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...