power 7 #1 Публикувано 4 Април, 2012 здравей те колеги ако някой е направил тази операция смяна на предни накладки на сивик 5ген.хеч да пише и ако има снимки да качи.благодаря ви предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jokera 10 #2 Отговорено 4 Април, 2012 Вдигаш колата на крик.Вадиш колелото.Завиваш колелото със спирачния апарат към теб за да ти е по-лесно.Набиваш една по-здрава права отверка между диска и накладките и започваш да прибираш цилиндарчето максимално.След това развиваш единия болт който държи челуста която се мести (мисля че с 12мм. ключ) и сменяш, но внимавай с пластините на накладките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kostakiHonda 0 #3 Отговорено 6 Април, 2012 Колега, проготви си и чук , че може да ти потрябва , лично при мен винаги влиза в употреба Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #4 Отговорено 7 Април, 2012 (Редактирано) Аз не бих използал чук върху апаратите както каза градския. Защото има огромна вероятност да се счупи или апарата или буталото. Аз първо свалям накладките и след това апарата. Свалянето му не е нужно ако надкладките не са изтъргвани до ламарина буталото си се движи нормално тогава само сваляш накладките от пластините. Ако обаче буталото трудно се връща се налага и свалянето на апарата. Раздвижването му става чрез дървена дръжка която, е с размера на вътрешността на буталото. То се прибира НЕ с чукане а с натиск върху дръжката. Изваждането на буталото аз го направих с част от пластмасов химикал тия за еднократна употреба, го пъхам в отвора за тръбичката дето вкарва течност в апарата.Също не прави моята грешка да пръскаш със вд40 или подобен препарат че омеква и се разтяга маншона на буталото. Редактирано 7 Април, 2012 от krasimir_01 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #5 Отговорено 11 Април, 2012 Купи си за 10тина лева pad spreader който ти прибира буталцето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове