J's Racing BB8 49 #1 Публикувано 1 Април, 2012 (Редактирано) Здравейте.От доста време имам едно леко виене в кутията,а от днес изведнъж се усили значително.От прочетеното в нета разбирам,че е лагер на първичния вал.Получава се при НЕ настиснат съединител(когато го натисна звука изчезва напълно).Преди време ми казаха,че може да изкара много този лагер,дори можел да надживее колата не знам колко е вярно.Въпросите ми са:1-Колко може да изкара този лагер и трябва ли да се притеснявам?2-Възможно ли е да се оправи с смяна на масло?3-Каква е цифрата за този ремонт(ориентировъчно)?4-Как се проверява маслото в кутията?П.С някой мод да поправи заглавието че съм го объркал Благодаря. Редактирано 1 Април, 2012 от Valio! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jorko. 74 #2 Отговорено 2 Април, 2012 Само със смяна на масло, не мисля че ще изчезне виенето (евентуално някоя добавка .... но пак е съмнително ако е започнал да вие лагер). Ориентировъчно само за труд (без части) от 150 нагоре. Ако решиш да го правиш е добре да смениш и съединителя (просто съвет - няма да ти вземат повече за труд, само ще дадеш още пари за части). Може да изкара доста този лагер, стига да не те дразни виенето (провери дали имаш достатъчно масло). Отстрани на скоростната кутия трябва да имаш пробка за наливане - за твоят модел точно къде е нямам представа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #3 Отговорено 3 Април, 2012 Мисля,че знам къде е пробката,но как да проверя колко масло има в кутията?Колата е сивик Д14А3. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #4 Отговорено 3 Април, 2012 (Редактирано) Като я развиеш трябва съвсем леко да прокапе... това значи че е на ниво. Под "виене" незнам какво имаш предвид, но аз имам подобен звук който се появява на 1500 об. и на 3-та и 4-та предавка. Прилича на жужене един вид... смених лагер на първичен вал миналия ден - нищо. Смених маслото вчера - нищо. М-у другото съединителя ми е за смяна а аксиалния лагер е тотално заминал. Като ги сменя и тях ще видя има ли промяна.Колко ще изкара така незнам, аз я карах 40 000 така. Редактирано 3 Април, 2012 от Player101 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kostakiHonda 0 #5 Отговорено 7 Април, 2012 Колега , пиши като имаш някакви ясноти по проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IcoZL 52 #6 Отговорено 8 Април, 2012 (Редактирано) Здравейте. От доста време имам едно леко виене в кутията,а от днес изведнъж се усили значително.От прочетеното в нета разбирам,че е лагер на първичния вал. Получава се при НЕ настиснат съединител(когато го натисна звука изчезва напълно).Преди време ми казаха,че може да изкара много този лагер,дори можел да надживее колата не знам колко е вярно. Въпросите ми са: 1-Колко може да изкара този лагер и трябва ли да се притеснявам? 2-Възможно ли е да се оправи с смяна на масло? 3-Каква е цифрата за този ремонт(ориентировъчн 4-Как се проверява маслото в кутията? :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 1.Зависи колко вие.Имах Астра с "позаминал' лагер на първичния вал, така я купих и след 6 години/80к/ така я продадох , отначало виеше , а последните 1-2 години докато разкара сутрин на студено маслото, дори потракваше. 2Лагер на първичния вал ме съмнява да се оправи със смяна на масло, което не ти пречи да си провериш нивото, или си го смени ако искаш. 3.Може да ти излезе по-скъпо от кутия втора ръка, така , че карай и си свиркай не се скапва от раз,поне в повечето случаи. 4.Ето Карай и не се притеснявай , този дето ти е казал , че може да ти надживее колата не те е излъгал. Редактирано 8 Април, 2012 от IcoZL Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #7 Отговорено 8 Април, 2012 Благодаря на всички за отговорите и най-вече на IcoZL за изчерпателния отговор За сега не мисля да отварям кутия и да го сменям. Ще си проверя и маслото тия дни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Patron 5 #8 Отговорено 18 Април, 2012 И аз съм на същия хал д16у3,казаха ми че е аксиален лагер и отидоха 90 лв за японско начи.Като взех колата направих голяма грешка да я обслужа напълно и да сменя маслото на скоростната кутия с Тотал 10в40,веднага след смяната едвам влизаше 2-ра,сложих добавка лики моли и всичко се оправи.Но ето сега след 3 години при едно палене на гуми взе да се чува лек шум който ме дразни и съм решил направо да си направя суап с по къси скорости до 4-та.Пуснал съм и тема,но съвета ми е като няма проблеми със скоростна кутия да не се пипа.А иначе и на мен ми казаха да я карам така и да не се притеснявам но мен просто ме дразни,ако не те дразни си я карай така.Мисля да сложа добавка и да видя може пък да отихне Хайде и със здраве! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове