Jump to content
Guest Dobromir

Осветление табло

Recommended Posts

Guest Dobromir

ЗдравейтеИмам Хонда Акорд 95г Проблема е че осветлението на таблото е адски мижаво. Нощем се вижда единствено с колко километра карам. Трябва ли да сменям крушките или да си сложа по силни? Ако някой е имал същия проблем да драсне два реда.Благодаря ви предварително :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

А дали нямаш врътка която наглася осветлението и си я дал в минимума :) ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Ако е английски Акорд тази врътка се намира на таблото малко по-надолу и в ляво спрямо волана. Даже има нарисувана крушка :) Натискаш кръглото копченце лекичко, то изскача лекичко навън и завърташ. После пак го прибираш и готово :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromir

То врътка има ама проблема е че е на макс :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zora

На моята 5ген хеч не й свети таблото. Мился, че или му е изгоряла крушката или нещо се е прекъснало, защото преди си светеше нормално. Някой знае ли от къде да отворя, за да видя какво се случва с тази крушка?Благодаря предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pitbuls

здр пичове.по вапроса-трябва да се извади таблото,отзад се отваря.кру6ките се сменйт,но наи добре слоги каквито се препорачват,иначе посилната може да ти стопи елементи по таблото.моге да има6 прекасната писта,която се запоява.надявам се да сам бил полезен. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gitobg

А на моята не светят копчетата на регулатора на вентилатора и това за смана на топло и студено,аз си мислех че попринцип не светят но като се вгледах ми се стори че имат вградени крушки .Моля ако греша някои да ме поправи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest UniCorn

На моята 5ген хеч не й свети таблото. Мился, че или му е изгоряла крушката или нещо се е прекъснало, защото преди си светеше нормално. Някой знае ли от къде да отворя, за да видя какво се случва с тази крушка?

Благодаря предварително!

Добра идея е да видиш да не е от предпазител липсата на осветление.

Иначе тук доста добре е обяснено за таблото http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=8435&hl=

@gitobg - Има две крушки в уреда за парното, които сигурно са ти изгорели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gitobg

Има две крушки в уреда за парното, които сигурно са ти изгорели.За тези на самите копчета ли говориш?Защото те не светят а не виждам как се сменят :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest UniCorn

Не, говорех за зоната под копчетата. По принцип всяко едно от копчетата се вади, но мисля че първо трябва да свалиш предния панел. Под всяко копче има по една малка крушчица.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

като си купих акорда и направо полудях, че нищо не се вижда вечер по таблото, обачеее....разглобих го - става за 3 мин. и най-отгоре а не отзад има 2 крушки, които осветяват всички уреди, разбира се бяха изгорели и двете, купих 3 пъти по-силни и ся стана като коледна елха :rolleyes: а няма опастност да стопите нещо, понеже с регулатора на осветлението си намаляте до колкото е нужно :biggrin: смених и крушките на копчетата за стъклата, ся и те си светят, ключовете на вентилатора, климатика и т.н. също имат крушки, до колкото зная са 3 бр но те са си здрави и не съм отварял там. Ади успех със смяната :thumbs2:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromir

Ами сега като видях колеги вашите съвети реших да погледна малко таблото и като се загледах видях че има изгоряла крушка и ще се опитам да си я сменя сам. А плафона за ел стъклата мисля, че е скапан освен крушки липсват разни други неща ми се струва :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hicata

интересно ми е на акорда свети ли му часовника защото и на сивика ми не му светеше (6 ген агличанка) а това за копчетата на ел. стъклата ще го погледна защото при мен не светят :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

интересно ми е на акорда свети ли му часовника защото и на сивика ми не му светеше (6 ген агличанка) а това за копчетата на ел. стъклата ще го погледна защото при мен не светят :thumbs:

и на акорда и на сивика, чесовника им е с светли цифри и яркостта се определя от габарити/фарове, така че, да, имат осветление.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи и часовника ще трябва да се разглобява :lol: а ако някой може да пусне една две снимки на таблото как свети че направо вече се чудя дали нещо ми свети :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

аз сам със сивик 88г 4 генерация и имам същия проблем много мижаво ми свети таблотоо ?!?! по някои пат направо не издаржам и ми иде да му набия една глава??!!?също така няма никакви винтчета и екстри за отваряне... да не някои бущонец да е дал откат ?! :D:):D:D:lol::lol::):)

Редактирано от hondaracing

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на някой случайно да му свети задния,централен пепелник?Копчетата за стъклата само при шофьорската врата ли имат осветление или и другите?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

аз сам със сивик 88г 4 генерация и имам същия проблем много мижаво ми свети таблотоо ?!?! по някои пат направо не издаржам и ми иде да му набия една глава??!!?също така няма никакви винтчета и екстри за отваряне... да не някои бущонец да е дал откат ?! :D:):D:D:lol::lol::):)

Най-вероятно са сменяни крушките и са ти сложили такива каквито продават на всякъде по 1.2w.Мисля,че оригиналните са по 4W или поне тези във таблото на уредите на парното ;) Аз вчера подменях и поради липса на подходящи крушки сложих диоди,но отпред ги изпилих да разпръскват светлината ,инак светят в точка ;)Ето ти подробно обяснено как става смяна крушки.Внимавай при поставянето на диодите,защото са със посока и ако ги обърнеш няма да светят,и не ги вкарвай прекалено защото са и къси крачетата и няма да правят контакт ;) Преди да сглабяш тествай :D Редактирано от Policman

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...