tosh77 0 #1 Публикувано 31 Март, 2012 Здравейте колеги!Предстои ми регистрация в кат а искам да сложа ГИ на хондата говорих с един приятел и ми каза че отскоро искали в талона(големия)да пише че колата е на газ-бензин той ми препоръчва да сложа ГИ преди регистрацията защото след това трябва да вадя нов талон (това било отскоро)ако някои скоро е регистрирал автомобил и има повече инфо относно този въпрос моля за съвет и коментар! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kristian1984 22 #2 Отговорено 12 Април, 2012 Аз мисля че няма такова нещо.Това означава че всяка кола регистрирана преди и и се слага сега газ трябва да мине през КАТ. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
спонч боб 13 #3 Отговорено 18 Април, 2012 Здравейте колеги!Предстои ми регистрация в кат а искам да сложа ГИ на хондата говорих с един приятел и ми каза че отскоро искали в талона(големия)да пише че колата е на газ-бензин той ми препоръчва да сложа ГИ преди регистрацията защото след това трябва да вадя нов талон (това било отскоро)ако някои скоро е регистрирал автомобил и има повече инфо относно този въпрос моля за съвет и коментар!Прав е твоят приятел наистина при първа регистрация питат за уредба в колата независимо дали е ГАЗ или МЕТАН,но не е проблем и да си я монтираш след това просто на следващата година , ако не си минал преглед на уредбата няма да можеш да прекараш самата кола през преглед искат заверен паспорта на съответната уредба.Вече за пред данъчното мисля че там се в бланката за зачисляване се вписва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fashion_m 23 #4 Отговорено 15 Юли, 2013 Здравейте, имам въпрос относно регистрацията в КАТ, и за да не отварям нова тема, ще пиша в тази.Личната ми карта е с постоянен адрес в Пловдив. Но живея в София - неофициално. Мога ли да регистрирам МПС в КАТ-София и да взема софийски номер? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
enchev87 59 #5 Отговорено 15 Юли, 2013 Няма как да стане, а и кво ти пречи да си караш с пловдивската.Ако имаш фирма в сф, може да стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondaminime 19 #6 Отговорено 15 Юли, 2013 прав е няма такова нещо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #7 Отговорено 15 Юли, 2013 (Редактирано) Колата се регистрира само по постоянен адрес по лична карта в съответния КАТ . Ако се промени по някаква причина постоянния адрес - колата до 2 седмици на канала и после в съответната община , като се отписва от старата преди това !!!/> ТОва и за новозакупени важи , като , ако е нов внос разбира се , само за вписва . Сроковете и в двата случая е 2 месеца . После глобяват :(/> Та по темата - и да пишат и да не пишат - какво ти пука ? Ае нека ме накара някой да мина на канала и двете коли , че са с газови ? В нашата бананова република още нямаме преференций за газ и метан . В тоя ред на мисли - ако колата е под 101к.с. си вземи бележка преди данъчното , че имаш катализатор . Това и при пререгистрация се иска . Дават ги по пунктовете за технически преглед с/у 10тина лв . Ама се ходи с колата . Данъка ти е на наполовина с катализатора . За валидната ГО / гражданска отговорност / знаеш , че ти трябва в КАТ , нали ? В тоя ред на мисли - ако колата е препродажба , не нов внос после до 3 дни се ходи до застрахователя за безплатен анекс . За нов внос - само се дописва после номера на колата в полицата . Тоя на шасито е важния :)/> А иначе за газовата ти дават един паспорт и после на прегледа го показваш . Минатия преглед вече е за цялата кола . Само противния стикер за газовата , ама това е друга тема ... п.п. Малко офф понаписах , ама се надявам да е от полза . п.п. 2 Каква е колата и каква ще е газовата ? Редактирано 15 Юли, 2013 от barsi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #8 Отговорено 16 Юли, 2013 на мен ми написаха в талона че колата има газ/бензин а тези жълтите триъгълничета задължителни ли са на задното стъкло? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krugan1984 46 #9 Отговорено 16 Юли, 2013 на мен ми написаха в талона че колата има газ/бензин :)/> а тези жълтите триъгълничета задължителни ли са на задното стъкло?Да Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondaminime 19 #10 Отговорено 16 Юли, 2013 какво стана в крайна сметка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове