banancho_ 1 #1 Публикувано 10 Март, 2012 Здравейте колеги. Имам Сивик 6ген. 1.6/113к.с. (D16Y3 мотор) ! Та проблемът е следния: колата до 3-та предавка ускорява доста добре(поне според мен де,тъй като от скоро имам такава кола) но проблемът е там че след 3-та предавка някак се загубва тягата и . Закача ли 4-та и 5-та не иска да ускорява, а и да ускори не е кой знае какво,едва едва стига до 150км/ч и повече неще и да чува,по баирите започва да позагубва скорост! Имам и една ладичка,колкото и смешно да звучи тя малко повечко върви и ускорява кът за годините и двигателя си.... Допитах се до колегата който ми прави ремонта на скоростната кутия и той ме посъветва да започна с кабели и свещи,бензинов регулатор,бензинова помпа,дюзи,центровка! По принцип свещи и кабели не съм сменял от както съм я купил и не ги знам в какво положение са и тия дни мисля да погледна поне това. Някой има ли идея от какво може да е,аз се притеснявам да не съм се набутал с поиздухан двигател,тъй като не разбирам много много! Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека помогне че да знам за какво да се подготвя че да знам дали да вадя флекса и да я почва или да си играя да я ремонтирам за да я карам че с такова желание я купих а не мога да и се нарадвам. Надявам се диагнозата на пациента да е лека,че много се притеснява нещо ! Благодаря на всички предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
banancho_ 1 #2 Отговорено 11 Март, 2012 Хайде колеги толкова ли няма кой да ми даде един съвет,мнение или каквото и да е изказване относно проблемът ми ??? Все някой трябва де се е сблъсквал с нещо подобно ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prelude98 68 #3 Отговорено 11 Март, 2012 Да си сменял ангренажен ремък след покупката? Възможно е да е неправилно зацепен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
banancho_ 1 #4 Отговорено 11 Март, 2012 Не колега не съм сменял ангренаж.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
6gen115hp 306 #5 Отговорено 11 Март, 2012 Хахаха я покажи някой клип как ускорява защото ми звучи нелогично .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jokera 10 #6 Отговорено 11 Март, 2012 Не колега не съм сменял ангренаж..Ако е започнал проблема в големите студове провери провери ангренажа за всеки случай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
banancho_ 1 #7 Отговорено 12 Март, 2012 Не мога да кажа точно от кога е проблема защото аз я купих септември и едва сега реших да я понастъпя защото са ми за смяна големите тампони на носачите отзад и е много нестабилна но намерих една права и рискувах,но останах много разочарован за жалост !!! Днес си поръчах свещи и кабели защото тях и без това не съм ги сменял(даже не съм проверявал свещите в какво състояние са) и затова няма да се занимавам а направо ще ги сменя в сряда. А за ангренажа явно ще трябва да се отвори и да се погледни дали е зацепен правилно защото него не съм го сменял и незнам как е зацепен само знам че преди около 6-7000хил. е сменен ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prelude98 68 #8 Отговорено 12 Март, 2012 Така описан проблема няма да се оправи с кабели и свещи Залагам на неправилно зацепен ангренажен ремък, т.е. колата не е вървяла добре още преди да я купиш. Намери си читав майстор на хонда да я погледне преди да купуваш каквото и да е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
banancho_ 1 #9 Отговорено 12 Март, 2012 Ок колега се пак мерси за инфото.. Познавам един майстор който се надвам да ми помогне. Определено в най скоро време ще се опитам прегледам аангренажа за да видя дали ще намеря най накрая проблема че искам да знам поне за какво плащам тоз големия данък.......... Да се надвам че с тези гимнастики ще се оправят нещата че не ми се иска да излиза нещо по сложно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове