em1l 30 #1 Публикувано 5 Март, 2012 Колеги смених си спирачките със предни дискове на 262мм и задни на 240мм, жилото за ръчната беше късо и не го сложих(демек без ръчна). Бях със помпа 13/16" която рабира се е малка и педала потъваше много, смених помпата с 15/16" но има минимална разлика в потъването от преди, та мисля си че трябва да сложа и жила за ръчната да я натегна и би трябвало малко да се по оправи защото при брабаните като ми се охлабеше ръчната педала омекваше драстично но все пак това беше при барабните и има вероятност да е останола малко количество въздух по системамата макра че прекарах много спирачна течност и нямаше мехурчета. Да попитам все пак за някакви идеи защо така се получава със по голяма помпа и ефект почти никакъв. Мисля да сложа жилата (след 2 дни ги вземам) да си наглася ръчната както трябва ако не се пооправи да обезвъздуша наново и ако не стане да търся вероятен проблем от помпата. Всяка идея защо се получава така ще е от полза. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jokera 10 #2 Отговорено 5 Март, 2012 (Редактирано) Само за инфо - ръчната спирачка и спирачната система нямат почти нищо общо, проблема ти не е там. Редактирано 5 Март, 2012 от jokera Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #3 Отговорено 5 Март, 2012 Според мен жилата не пречи, че са откачени, но може и да греша.Аз си мисля за други 2 варианта:1. не е добре обезвъздушена системата.2. Новата помпа е фира и и изпускат гумичките, но това ще го усетиш ако при натиснат педал докато си спрял започне да потъва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #4 Отговорено 7 Март, 2012 За да работи като хората трябва и ръчната да си оправиш и да я нагласиш да хваща там на 3 тия зъб ли където трябва и хода на спиране на задните накладки при натискане на педала да е минимален при натискане на педала .При добра цялостна настройка на системата с по-голямата помпа трябва да имаш малък ход и малко по-мек педал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.ivanow 8 #5 Отговорено 7 Март, 2012 100% въздух. Сменях накладки и спирачната течност от системата със сваляне и цялостно почистване на апаратите.. Обезвъздуши се на втория, но покарах два дена между между обезв. и сега всичко е бонбон. Иначе педала слизаше почети до ламарината Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.ivanow 8 #6 Отговорено 7 Март, 2012 Колеги смених си спирачките със предни дискове на 262мм и задни на 240мм, жилото за ръчната беше късо и не го сложих(демек без ръчна). Бях със помпа 13/16" която рабира се е малка и педала потъваше много, смених помпата с 15/16" но има минимална разлика в потъването от преди, та мисля си че трябва да сложа и жила за ръчната да я натегна и би трябвало малко да се по оправи защото при брабаните като ми се охлабеше ръчната педала омекваше драстично но все пак това беше при барабните и има вероятност да е останола малко количество въздух по системамата макра че прекарах много спирачна течност и нямаше мехурчета. Да попитам все пак за някакви идеи защо така се получава със по голяма помпа и ефект почти никакъв. Мисля да сложа жилата (след 2 дни ги вземам) да си наглася ръчната както трябва ако не се пооправи да обезвъздуша наново и ако не стане да търся вероятен проблем от помпата. Всяка идея защо се получава така ще е от полза. Благодаря предварително.Караш, обезвъздушаваш, караш и ще се оправят нещата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове