Jump to content
Наталия Бонева

Помощ за купуване на кола

Recommended Posts

Здравейте, да започна с това, че на скоро взех книжка и си търся кола. Препоръчаха ми Хонда Акорд 2001 год., 1.8 автоматик , газова уредба, на 200000 км е. Дават ми колата за 5500 лв. Колата е в прилично състояние, скоро сменяна скоростна кутия, нов акумулатор. Всички казват, че хондата е здрава машина .... дали наистина е така и цената добра ли е?Ще съм благодарна за всеки съвет :)

Редактирано от Наталия Бонева

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, добре дошла. Аз лично карам сивик и не мога да ти дам обективно мнение за акорд, за това погледни тази тема, може и да ти помогне за избора :) Успех :)http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=50455

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много зависи от конкретния автомобил. Виждам, че си от Пловдив. Там има доста колеги, които могат да помогнат и евентуално да дойдат на оглед с теб.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,Акорда по принцип е много здрава и прилична кола.За автоматика на този модел не мога да ти кажа нищо но все ще се влючи някой колега да каже.Единственият ми съвет към теб е незнам този който ти препоръчва конкретия автомобил приятел ли ти е или не ,но който и автомобил да вземеш преди това да минеш с него през оторизиран сервиз да го проверят дали е читав.Това повярвай ще ти спести доста евентуални главоболия,защото ние можем да ти дадем съвет за модела но за конкретната кола няма как да я проверим.Успех и късмет в покупката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,Акорда по принцип е много здрава и прилична кола.За автоматика на този модел не мога да ти кажа нищо но все ще се влючи някой колега да каже.Единственият ми съвет към теб е незнам този който ти препоръчва конкретия автомобил приятел ли ти е или не ,но който и автомобил да вземеш преди това да минеш с него през оторизиран сервиз да го проверят дали е читав.Това повярвай ще ти спести доста евентуални главоболия,защото ние можем да ти дадем съвет за модела но за конкретната кола няма как да я проверим.Успех и късмет в покупката.

По този въпрос 2 мнения няма...колата ще мине през преглед.Препоръчана ми е от приятел,но ... Искам съвет като цяло ,защото специално за тази година,този двигател и за автоматична скор.кутия нищо не срещнах по форумите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти препоръчвам да не взимаш този акорд .Според мен ще ти е труден за паркиране, все пак си е голяма кола-седан .Другото е , че не е препоръчително да се купува кола с вече монтирана газова уредба- поне аз не бих купил.Най-добрия вариянт според мен е сивик 2003+.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-принцип автомата на този модел е надежден стига от време на време да му се обръща внимание. Имаше си начини за "полеви" тест на автоматичната кутия но в момента нещо не мога да го намеря. За газовото ще трябва да наблегнеш на няколко неща :1 - Преди колко километра е монтирано !2 - Правена ли е редовна проверка (регулиране) на клапаните !3 - Съответно марка, модел и има ли поддръжка !4 - Сегашния собственик ще има ли нещо против да се отвори капака за проверка на клапаните !Ако в близко бъдеще колата има проблем с клапаните зареди газовата, вариантите за ремонт са два :1 - нова глава, гарнитури, труд = 700/800 лв.2 - нови подсилени легла на клапаните, нови клапани за LPG, труд = 1400/1500 лв.п.с. Цените са от преди година когато правих моята и са приблизителни.п.с.2. Ако все пак собственика е знаел какво прави с газовото и е проверявал клапаните редовно, тези цени които съм посочил, най-вероятно скоро няма да ги усетиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...