Jump to content
ADH-Honda

Странен звук след като запали

Recommended Posts

Привет на всички.От известно време след като запали или докато върти на стартер двигателя, се издава странен звук. Звука прилича на... къркорене, стържене. Появи се зимата декември месец в студовете, точно след като смених водна помпа и антифриз, спирачна помпа и горна помна на съединителя. Може и съвпадение да е, но след като се правиха тези манипулации по колата, от тогава започна да се получава това "къркорене". Аз поне правя асоциация, че може на някое от горните три неща да се дължи, всъщност може и да не е... Иначе и трите ремонта са направени ОК, системите са обезвъздушени... няма грешка.Не винаги го прави, някой път по-продължително, друг път няма такъв шум. Както вече споменах, някой път и по време на самия стартер докато върти се чува този звук, но от както смених горните три неща по колата - почти не минава ден в който да не го чувам минимум по веднъж. Гледайте клипа, около 7-ата - 8-ата секунда ще го чуете. На конкретния клип който направих се чува само от както двигателя вече е запалил и сравнително късо "къркорене" в случая.http://www.youtube.com/watch?v=OnkmFuuVbRA&feature=youtu.beИ на студен и на топъл старт го прави (клипа в случая е студен старт).Някой, предложения, тва онова ?

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накарай някои да пали а ти да се ослушваш да не стартера да се обажда.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ослушай се и за EACV-то...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен шумът идва от стартера-или по-точно, смятам че ти задържа бендикса.А причини-много.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно е стартера. За последната година този стартер ми е втори, че предишния умря изведнъж. Явно и този е тръгнал да мре и затова издава такива звуци. Точно на клипа се чува кратко и малко, а по принцип повече време стърже.Мисля направо да сменявам стартера, а да не се занимавам с разглобяване и т.н. губене на време. Само да попитам за потвърждаване: моя Сивик е с D15B2 мотор. Мисля, че от D13B2 стартера е същия, понеже съм си намерил стартер от сивик с такъв мотор, мисля че ще стане, нали? Поне така успях да разбера, а и разните сайтове от типа на ЦЪК и ЩРАК казват, че общо взето всички мотори от Д серия и с ръчна скор. кутия ползват едни и същи стартери.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Незнам да ли са взаимозаменяеми, но на 5-та ген. са 3 или 4 модела (с редуктор, без редуктор и тнт.).И аз карам D15B2 и есента сменях кетки, моят стартер е Mitsuba с редуктор като mitsuba са два модела има още nipon, hitachi ако питаш мене по-добре ремонтирай твоя от колкото да даваш пари за употребяван. Ако искаш пиши на лични едно skype и ще ти пратя схема на разглобени стартери да видиш как става номера :D

Редактирано от jokera

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...