mussi 0 #1 Публикувано 20 Януари, 2012 Здравейте,проблема е следният,абс системата неработи,а компа не отчита грешки,при контакт лампата на абс свети,запалвам и след две секунди изгасва,става въпрос за акорд ф20з1,..1993г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pipon4o87 84 #2 Отговорено 20 Януари, 2012 най вероятно е окислена букса на някои от датчиците ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #3 Отговорено 20 Януари, 2012 И как разбра , че не работи ? На старите модели абс-а не действа като при новите , нужно е доста голямо хлъзгане/поднасяне , за да се включи системата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mussi 0 #4 Отговорено 20 Януари, 2012 Колега това него знаех,при 100км/ч смачках спирачката и колата се пързаля над 20метра,но не усетих подритване на педала, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #5 Отговорено 20 Януари, 2012 Е ти щом тогава не си усетил значи не работи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mussi 0 #6 Отговорено 20 Януари, 2012 Незнам къде да търся проблема,според компа всичко е ок,е това ми е интересно!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #7 Отговорено 20 Януари, 2012 моторчето на абсаВ десния кош има едно ''кюпе'' за абса та на него трябва да има хоризонтално разположено моторче .Умре ли няма никои. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mussi 0 #8 Отговорено 21 Януари, 2012 моторчето на абсаВ десния кош има едно ''кюпе'' за абса та на него трябва да има хоризонтално разположено моторче .Умре ли няма никои.Мотора на абс работи пробван е,компа също,,,, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #9 Отговорено 21 Януари, 2012 Остават датчиците на самия абс .Компа как го проверихте? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mussi 0 #10 Отговорено 19 Февруари, 2012 Остават датчиците на самия абс .Компа как го проверихте?Датчиците са мерени,а компа ми е втори,първият при диагностика го нямаше никакъв майсторът ме накара да купя друг,взех от колега от форума,който гарантира,че е работещ и той е работещ, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #11 Отговорено 20 Февруари, 2012 (Редактирано) http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=23616&st=0 ...Ако някой има нужда от ремонт на АБС-а ще му дам телефон да се обади ...??? Редактирано 20 Февруари, 2012 от Sebulba Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mussi 0 #12 Отговорено 17 Март, 2012 (Редактирано) Така,проблема е решен,абс-а вече работи!!!След дълго четене и замерване установих,че ел.клапани в модулатора неработят,а пък при замерване си показват 3 ома,обаче когато им пуснах 12волта се оказа,че работи само един от 6-те,и тук идва момента да благодаря на колегата SABINSKI,който ми продаде модулатор+компа за 40лв,де има една дума подарък,радвам се че има такива хора като него!!! Редактирано 17 Март, 2012 от mussi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове