vpavlov 0 #1 Публикувано 12 Януари, 2012 Здравейте колеги.Изчетох доста теми по въпроса и донякъде успяха да ми помогнат.Колата не ще да запали.Правих диагностика(няма грешки), смених свещите, датчиците работят, бензиновата помпа работи, смених филтрите и маслото, презапоих релето, кабелите и дистрибуторната капачка бяха ок и ми останаха бобина и комутатор, от нещата който прочетох в повечето теми.Вчера смених и бобината, и при слагането на новата бобина запали от раз.Днес обаче пак ме изненада неприятно като историята се повтори и отново неще да пали.Утре ще опитам да замеря комутатора. Възможно ли е той да ми прави проблема или да е изгоряла пак бобината от нещо? Четох че бобина може да изгори комутатор, но обратното не можело...не съм много на ясно с нещата все още и се извинявам ако въпросите ми са "тъпи". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1006 #2 Отговорено 12 Януари, 2012 Имаше една тема подобна на твоята в която се обясняваше как всичко е сменено а това което не е сменено работело и в крайна сметка се оказа капачка и палец. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vpavlov 0 #3 Отговорено 12 Януари, 2012 Видимо изглеждат ок.Има ли как да ги проверя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1006 #4 Отговорено 12 Януари, 2012 Ако има малки пукнатини по капачката е почти невъзможно да се провери поне според мен.Провери по темите и мисля , че ще намериш тази която ти трябва.Няма ли близко сервиз да идеш и да проверите с майстора с/у 10-15 лв какъв е проблема ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vpavlov 0 #5 Отговорено 12 Януари, 2012 Гледаха я няколко.Проверяваха уж ... и стигнахме до бобината.Дали е възможно да са ми дали някоя дефектирала или незнайно защо пак да е изгоряла? Защото запали от раз като я сменихме, а преди това нямаше никакъв шанс...и сега пак е на старото положение.Ако някой от колегите знае майстор в Перник който може да помогне...ще съм му много благодарен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове